Najnovije vesti

DAČIĆ ISPROZIVAO ALBANSKU AMBASADORKU U UN: Džaba se ulizuješ Amerikancima
Foto: Dragana Udovičić, Fonet

Žestok duel Beograda i Prištine

DAČIĆ ISPROZIVAO ALBANSKU AMBASADORKU U UN: Džaba se ulizuješ Amerikancima

Politika

Videvši da se Čitaku prisno pozdravlja s ambasadorkom SAD u UN, Dačić joj rekao da od toga nema vajde jer su otišli njihovi Klintonovi

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić imao je žustar duel s ambasdorkom Kosova u SAD Vlorom Čitaku na sednici Saveta bezbednosti u Njujorku, koji je nastavljen i po njenom završetku.Polemika je počela nakon što je Čitakuova na sednici optužila Srbiju da ima kolonijalne tendencijama prema Prištini, na šta joj je Dačić odgovorio da „mi nismo kolonizatori i da ne dozvoljavamo da se tako o nama govori u SB UN“.

- O kakvom kolonijalizmu vi pričate? Ovde sede zemlje koje su se oslobađale od kolonijalizma. Na Kosovu se nalazi prvi glavni grad Srbije, srpske crkve, vi mislite da je dovoljno što ste ovde došli i što vas podržavaju zapadne zemlje da možete da govorite neistine - rekao je šef srpske diplomatije i poručio joj da se ne obraća njemu već članovima Savete bezbednosti.Potom su se nih dvoje i neformalno sreli, a Čitakuova je Dačiću rekla da ju je uvredio. U tom trenutku naišla je i američka ambasadorka u UN Samanta Pauer, s kojom se Čitakuova poljubila, što je Dačić prokomentarisao rečima: „Džaba se ljubiš, otišli su Klintonovi, koji su vas štitili.“Čitakuova mu je, kako saznajemo, odgovorila da ne razume šta kaže, a Dačić joj je poručio: „Razumeš, razumeš.“E.K.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...