VUČIĆ:Ne ispunjavam naloge stranih ambasada
Foto: Printskrin

Da prestanu da se mešaju

VUČIĆ:Ne ispunjavam naloge stranih ambasada

Politika -

BEOGRAD - Neću da ispunjavam naloge stranih ambasada u Srbiji, rekao je večeras predsednik Vlade Srbije Aleksadar Vučić i poručio stranim diplomatama da u našoj zemlji da počnu da se odvikavaju od mešanja u unutrašnje stvari Srbije.

Ovde će narod odlučivati o svojoj budućnosti, a ja neću da ispunjavam naloge stranih ambasada, rekao je Vučić za Hepi tv."Hoću da razgovaram s njma, da ih čujem, saslušam, ali neću da ispunjavam njihove naloge", rekao je premijer.

Na konstataciju da su pojedine ambasade navikle da "mešaju karte" u Srbiji, Vučić je poručio da počnu od toga da se odvikavaju: "Možda oni ponovo uspeju, ali kao što je pušačima teško da se odviknu cigareta, neka i oni pokušavaju da se odviknu od toga. Ovde će naš narod da odlučuje o svojoj budućnosti, a oni će uvek biti pozvani da kažu stavove svoje zemlje koje ćemo uvek da poštujemo", rekao je predsednik Vlade Srbije.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Vučić je konstatova da sve ambasade imaju svoj interes u Srbiji, interes svojih država, koji se nekada poklapaju sa interesima Srbije, a nekada ne."Imamo ljude s kojima nam se uvek sretnu pogledi na svet, i one s kojima se to ređe događa. Poštujemo i jedne i druge, ali oni su tu da štite interes svoje države, a ne naš. Interesi njihove države su prioritet njihovog delovanja u Srbiji, kao što su interesi Srbije prioritet naših ambasada u svetu", rekao je Vučić.

Premijer je istakao da je politička situacija u brojnim državama u regionu nestabilna, za razliku od Srbije i da je zato zahvalan narodu što mu je dao podršku veću od 50 odsto na izborima.Kako je objasnio, da nije dobio 50 odsto Srbija bi propala, jer bi svaka vlada, kakvu god koaliciju da formira, morala da pravi "trule kompromise".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track