ZAVRŠENA NAČELNA RASPRAVA: Skupština u četvrtak o amandmanima na Predlog budžeta
Foto: AP

Sednicu i ovoga puta bila burna

ZAVRŠENA NAČELNA RASPRAVA: Skupština u četvrtak o amandmanima na Predlog budžeta

Politika -

Skupština Srbije završila je načelnu raspravu o Predlogu budžeta za 2017. godinu, a raspravu o amandmanima počeće u četvrtak, 8. decembra.

Na Predlog budžeta za 2017. godinu podneto je skoro 300 amandmana, a na izmene Zakona o budžetskom sistemu nešto više od 30 amandmana.

Predloženim budžetom su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara, sa deficitom od 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Foto: Beta
Foto: Beta

Ministar finansija Dušan Vujović je u jučerašnjoj skupštinskoj raspravi pohvalio dobru želju svih onih koji i kritikama i konstruktivnim predlozima pomažu da se neke stvari urade bolje.

Povodom kritika politike subvencija prema javnim preduzećima, Vujović je rekao da je sve što se danas dešava sa javnim preduzećima posledica granacija tim preduzećim koje su iz prethodnog perioda, te da moramo da platimo dug pogrešnih poteza u prošlosti.

Na pitanje o završnom računu budžeta za 2015, Vujović je obećao da će taj dokument biti gotov u najkraćem mogućem roku.

Kako je naveo, Ministarstvo je predalo završni račun budžeta u rokovima, odnosno u junu i julu, te da je vlada tada bila u tehničkom mandatu i nije mogla da ga razmatra dok nije bila formirana 11. avgusta.

"Radi se na finalizaciji. U završnom računu nema nikakvih spektakulranih novosti, iznenađenja, samo se potvrđuje da smo realizovali budžet upravo onako kao što smo izveštavali mesečno i kvartalno o 2015. godini. Imaćete priliku to da vidite", rekao je Vujović.

(KURIR TV) SKUPŠTINA SRBIJE Radulović pred novinarima: Država sama nije nigde uštedela ni uvela red

UŽIVO FAJT U SKUPŠTINI Pinokio, kolači i Švaba tralala! Vučić, Radulović i Obradović!

VUČIĆ VS OBRADOVIĆ U SKUPŠTINI: Sevale VARNICE zbog reči BEŽITE i ČAČANSKOG NAGLASKA!

OPOZICIJA U SKUPŠTINI: Amandmani SNS najniža vrsta populizma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track