LDP: Neka SPS odluči da li hoće u proevropsku vladu

LDP: Neka SPS odluči da li hoće u proevropsku vladu

Politika -
Stav LDP je da naredna Vlada Srbije mora definisati čistu evropsku orijentaciju zemlje

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija smatra da bi Socijalistička partija Srbije (SPS) sada trebalo da odluči da li će biti deo proevropske vlade ili će većinu tražiti bez LDP-a u nekom drugom bloku političkih stranaka, rečeno je večeras agenciji Beta u LDP-u posle sastanka predsednika te stranke Čedomira Jovanovića i lidera Demokratske stranke Borisa Tadića.

Sada od toga zavisi da li će brzo biti prekinuta agonija i biti stavljena tačka na sve dileme oko postojanja čvrste većine koja je spremna da hitno krene u rešavanje problema pred kojima se zemlja nalazi, rečeno je u LDP-u. Jovanović i Tadić razgovarali su večeras o politici koju bi trebalo da vodi naredna parlamentarna većina.

Stav LDP-a je da naredna Vlada Srbije mora definisati čistu evropsku orijentaciju zemlje, biti posvećena rešavanju teškog ekonomskog položaja naših građana, odlučno krenuti u političke reforme, izgradnju institucija, garantovati vladavinu prava, građanske slobode, tržišnu ekonomiju i izvući zemlju iz izolacije, rečeno je u toj stranci.

LDP smatra i da nova Vlada mora biti efikasna u procesu evropskih integracija i stabilizovati situaciju u regionu. Srbiji je potrebna Vlada koja će biti hrabra da saopšti istinu i vlada koja neće bežati od problema, nego odlučno krenuti u njihovo rešavanje, rečeno je u LDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja