Josipović: Želimo dobre odnose sa Srbijom
Foto: KURIR

Smirivanje

Josipović: Želimo dobre odnose sa Srbijom

Politika -
Nama je kao državi u interesu da gradimo dobre odnose sa svim državama, pa i sa Srbijom, istakao je Josipović

VUKOVAR - Hrvatska i Srbija su u poslednje dve tri godine napravile ozboljan napredaku odnosima i bilo bi šteta kada bi se ti odnosi prestali da razvijaju zbog neodmerenih i krivih, pogrešnih izjava i političkih koncepata, izjavio je predsednik Hrvatske Ivo Josipović danas u Vukovaru.

Nama je kao državi u interesu da gradimo dobre odnose sa svim državama, pa i sa Srbijom, istakao je Josipović, preneo je Index.hr.

Kometarišući nedavne izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića u vezi sa Vukovarom, on je dodao da su u Hrvatskoj reagovali na te izjave i da se nada "u promeni stastajališta predsednika".

Hrvatski predsednik prisustvovao je svečanosti u Vukovaru na odelenju za pedijatriju Opšte županijske bolnice, kome je predat reanimacioni sto za nedonoščad koji su poklonile Narodne novine.

Josipović je pokrovitelj akcije Palčić gore, a sprovodi je Klub roditelja nedonoščadi Palčić radi prikupljanja donacija i sredstava za nabavku medicinske opreme za brigu o nedonoščadi i podizanje nivoa svesti javnosti o pevremenom rođenju dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja