VELJA ODGOVARA ZORANI: Nije važno odakle mi dokumenti, nego šta u njima piše
Foto: Aleksandar Jovanović

Polemika

VELJA ODGOVARA ZORANI: Nije važno odakle mi dokumenti, nego šta u njima piše

Politika -

BEOGRAD - Da li je važnije kako je izveštaj dospeo u javnost od toga šta u izveštaju piše, pita danas Nova Srbija, povodom zahteva ministarke Zorane Mihajlović da se pokrene istraga kako je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić došao do izveštaja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o poslovanju Koridora.

Prema oceni te stranke, izjave Zorane Mihajlović nisu ništa drugo do skretanje pažnje sa problema i prikrivanja činjenica o lošem poslovanju „Koridora“.

"Pošto ministarka tvrdi da je predsednik Nove Srbije izneo radnu verziju izveštaja, tražimo da ona u javnost iznese neradnu verziju pomenutog izveštaja i obavesti građane Srbije o poslovanju „Koridora“ i ministarstva kojim ona rukovodi", navodi se u saopštenju.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Nova Srbija smatra da bi za građane Srbije bilo bolje i korisnije da se Mihajlović bavi suštinom, a ne spinovanjem i da pozove na odgovornost one koji su glavni krivci za loše poslovanje ovog javnog preduzeća.

Zorana Mihajlović: Nikada nisam dala nikakav dokument Velimiru Iliću

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihjalović izjavila je večeras da lideru Nove Srbije Velimiru Iliću nikada nije dala nikakav dokument ministarstva na čijem je čelu.Povodom izjave Ilića na Radio-televiziji Vojvodina da mu je ministarka Zorana Mihajlović dala radnu verziju izveštaja Radne grupe ministarstva koja radi izveštaje o radovima na Koridoru 10 i Koridoru 11, Zorana Mihajlović je rekla da to nije istina.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Ona je kazala i da razume da llić krije kako je došao do dokumenta, ali da će nadležni učiniti sve da utvrde kako je došao do tog dokumenta.

"Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je neistinu na RTV Vojvodina kada je izjavio da je od mene dobio radni izveštaj o radovima na Koridoru 10. Istina je da nikada nisam dala Velimiru Iliću nikakav dokument Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture", navela je Zorana Mihajlović, a saopštilo resorno ministarstvo

.Ona je rekla da je to razlog zbog kojeg će obavestiti Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da utvrdi kako je Velimir Ilić neovlašćeno došao u posed radne verzije izveštaja o radovima na Koridoru 10 i Koridoru 11.Ilić je istakao da će, ako ga bude pozvao tužilac, reći da mu je dokument dala ministarka Zorana Mihajlović.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

"Taj izvešta mi je dala ministarka", rekao je on.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je u subotu saopštilo da je reagovalo pošto je Ilić novinarima dostavio dokumenta za koja tvrdi da su izveštaj o radu Koridora Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track