PALMIN UDAR NA IVICU: Fajt u koaliciji, Marković okrenuo leđa Dačiću?
Foto: Instagram

Lider JS traži nove izbore, socijalisti protiv

PALMIN UDAR NA IVICU: Fajt u koaliciji, Marković okrenuo leđa Dačiću?

Politika -

Dragan Marković Palma sapleo je koalicionog partnera Ivicu Dačića i mimo njegovog znanja predložio raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora!

Dačić je i prošle nedelje, kao i mnogo puta dosad, rekao da je protiv izbora, ali je Palma to prenebregnuo uz objašnjenje da su izbori potrebni zbog „učvršćivanja jedinstva i stabilnosti u Srbiji, a pre svega povodom situacije u regionu“.Državni razlozi- Očigledno je da pojedini predsednički kandidati predstavljaju sami sebe i nisam čuo da se oglašavaju o zahtevu Izetbegovića za reviziju tužbe protiv Srbije. Zanima ih samo lični interes - izjavio je Marković, pojašanjavajući razloge zbog kojih je za vanredne izbore.Palma za Kurir priznaje da se nije konsultovao sa koalicionim partnerima.- Nisam pričao sa Dačićem o vanrednim izborima. Dao sam predlog, na Vučiću i Dačiću je da ga podrže ili ne - kaže Palma. Na pitanje da li to znači da su poljuljani odnosi unutar njihove koalicije odgovara:- Što bih bio u sukobu s Dačićem i što bi se on ljutio. Neću ni ja da se ljutim ako oni budu protiv mog predloga. Za izbore sam zbog svega što se dešava u regionu. Opoziciju baš briga šta se dešava u BiH, sa Stepincem, Kosovom, Tačijem - kaže Palma.Dačić je juče izjavio da nije tajna da je protiv održavanja vanrednih izbora, ali da razume Markovićevu inicijativu, te da će je preneti premijeru.Shvata motive - Razumem motive za takvu inicijativu, jer se opozicioni predsednički kandidati ne izjašnjavaju jedino o najvažnijim pitanjima za Srbiju, kao što je tužba Izetbegovića, rehabilitacija ustaštva u Hrvatskoj, problemi sa Prištinom. To je posao predsednika, a opozicioni kandidati, umesto izjašnjavanja o takvim pitanjima, samo odapinju otrovne strele prema Vladi i Vučiću - primetio je Dačić.

Novica TončevNe odlučuje Palma, nego Vučić i DačićS druge strane, visoki funkcioner SPS Novica Tončev kaže da se zbog te ideje otvaraju brojna pitanja.- Ne odlučuje Palma o tome, nego Vučić i Dačić - poručio je Tončev.

Vučić o vanrednim izborimaOdlučiću do ponedeljkaVučić je juče najavio da će tokom vikenda, najkasnije do ponedeljka, razrešiti nedoumicu da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora.- Blizu sam da donesem odluku o tome, ali je neću još saopštiti. Video sam zahteve nekih koalicionih partnera za održavanje parlamentarnih izbora, videćemo. Kad bih vam rekao čemu sam bliži, pretpostavili biste šta je odluka - rekao je Vučić.

Ne propustite

DANAS U KURIRU: Poklon dodatak za penzionere

Šta da radite ako niste primili jednokratnu pomoć države u iznosu od 5.000 dinara

U današnjem poklon dodatku Moja penzija pročitajte intervju sa legendom domaćeg fudbala Dragoslavom Šekularcem.

Savetujemo vas šta da radite ako niste primili pomoć države od 5.000 dinara.

Pored toga, otkrivamo kako da sačuvate svoja stopala.

Ne propustite puno zanimljivih tema i razne poklone za penzionere.

E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track