FEDERIKA, ŽAO MI JE: Vučić se izvinio Mogerinijevoj zbog skandiranja u Skupštini
Foto: Dragana Udovičić

Zajedničko obraćanje sa šeficom EU diplomatije

FEDERIKA, ŽAO MI JE: Vučić se izvinio Mogerinijevoj zbog skandiranja u Skupštini

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je danas šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini na poseti Srbiji, ističući da je dobrodošla u našu zemlju, te da mu je žao zbog incidenta u parlamentu tokom govora Mogerinijeve.

"Danas u parlamentu Srbije nisam se osećao kao neko ko je dobar gost i kao neko ko bi u ovoj zemlji trebalo da bude domaćin gospođi Mogerini i žao mi je zbog toga", rekao je Vučić tokom zajedničkog orbaćanja sa Mogerinijevom.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

On je naveo da je legitimno pravo poslanika da svoju volju izrazavaju na način na koji žele, ali da su to mogli da urade pristojnije i drugačije."To raditi 20 minuta bez prestanka pred jednom ženom nije baš ni dzentlmenski, ali, šta ćete, to je današnjica", rekao je Vučić.

On se izvinio i poslanicima koji su bili nepristojni, jer je on, kako kaže, bio neprijatan prema jednom od njih, iritiran svim onim što se desilo."Ja sam bio neprijatan prema jednom poslaniku, koji je bio nepristojan, ja sam čovek od krvi i mesa", rekao je Vučić i dodao da veruje da je taj poslanika i išao na to da izazove njegovu reakciju.On je rekao da nije ništa opsovao, da nije bio neprijatan, ali da mu je žao zbog toga.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

"Građani Srbije poznati su kao dobri domaćini, i bez ozbira na to da li se sa nečim slažemo i da li smo sa nekim idejama saglasni ili ne za nas Srbe je najveća uvreda ako nam neko kaže da nismo bili dobi domaćini", rekao je Vučić.

"Ne osećam se kao dobar domaćin, nisam opsovao, ali sam bio neprijatan"

Zbog toga što su poslanici Srpske radikalne stranke vikanjem ometali govor Federike Mogerini u Skupštini Srbije, Vučić je rekao da se ne oseća kao dobar domaćin i da su protest mogli da iskažu drugačije i pristojnije.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"Bio sam neprijatan prema jednom od poslanika koji je bio nepristojan. Nisam opsovao ništa, bio sam neprijatan, žao mi je zbog toga", rekao je Vučić.Povodom dogadjaja u Skupštini Srbije Federika Mogerini je rekla da se i sama nalazila u komplikovanim situacijama u parlamentu, ali da je to stvar politike."Verujem da neki moji sagovornici nisu spremni da se suoče sa činjenicom da ja mogu da prihvatim konfrontaciju. Nije lepo biti nepristojan prema dami, ali to je deo politike... Dragi premijeru, ne morate da brinete. Ovo su zanimljiva parlamentarna iskustva koja mi ponekad nedostaju", rekla je Federika Mogerini.

"Federika Mogerini ima pravo da se sastaje s kim god hoće"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da visoka predstavnica EU Federika Mogerini ima pravo da se sastaje s kim god hoće."Mene ne zanima s kim se ona sastaje, niti ću ja da pitam sa kim ću da se sastajem", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Federikom Mogerini upitan kako komentariše to što se ona sastala sa predstavnicima nekih opozicionih partija.

Vučić je rekao da veruje da je opozicija na tom sastanku iznela argumentaciju o Briselskom sporazumu i ekonomiji, a nisu iznosili "svakave gluposti koje ovde svakodnevno iznose".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI 03.03.2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track