SLAVICA LJUBILA MUŽA I KUKALA: Ljubavi, boli me! RANKO: Uplašio sam se da je gubim!
Foto: Nebojša Mandić

Ekskluzivna ispovest ministarke posle nesreće

SLAVICA LJUBILA MUŽA I KUKALA: Ljubavi, boli me! RANKO: Uplašio sam se da je gubim!

Politika -

EKSKLUZIVNA ispovest ministarke posle stravičnog udesa u Grdeličkoj klisuri: - Ničega se ne sećam, ali kad sam videla slike smrskanog automobila, prestravila sam se.

Neću biti operisana i nadam se da ću uskoro biti puštena kući, rekla je iz bolesničke postelje ekskluzivno za Kurir Slavica Đukić Dejanović.Nakon teškog udesa u Grdeličkoj klisuri, ministarka ističe da je posebno zahvalna lekarima iz Niša, koji su je prvi hospitalizovali.- Evo sad mogu kažem da sam malo bolje, ali me i dalje boli... Izgleda da su moje kolege iz Niša tu repoziciju ramena dobro uradili, iako je to ko zna koliko fregmenata koščica. To je tako dobro urađeno da se sve vratilo na svoje mesto. Moram da zahvalim timu lekara, a najpre ortopedu Ivanu Miciću, i to ću uraditi čim mi bude bolje - kaže Đukić Dejanović.Telefonirala pre udesaOna otkriva da su se njeni najbliži više uplašili od nje.- Njih sam prvo pozvala. Nisam mogla da smirim ni sina, ni roditelje, ni supruga Ranka. Mislim da je njima bilo teže nego meni. Zato se nadam da neću još dugo ostati u bolnici. Čim ne budem primala infuziju, potrudiću se da izađem. Ipak mi je kod kuće i komfornije i drugačije...Na pitanje šta se tačno dogodilo u Grdeličkoj klisuri, u povratku sa mitinga Aleksandra Vučića u Vranju, ona kaže:- Ne znam kako je došlo do udesa. Znam samo da sam telefonirala, zakazivala sastanak za petak ujutru. Ne sećam se samog udarca. Sledeća slika je u Kliničkom centru u Nišu. Po priči zaključujem da sam bila konfuzna jer sam razgovarala s ljudima koji su me vadili iz kola, da sam im davala neke podatke - priča ministarka kako je čudom preživela stravičan sudar.Spasli je erbegoviOtkada su je juče ujutru prebacili iz niškog kliničkog centra u Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“, suprug Ranko se ne odvaja od njene postelje. Kada je stigla ispred bolnice u Beogradu, Slavica se osmehnula suprugu, poljubili su se, a onda je prebačena u bolničku sobu.- „Ranko, ljubavi, boli me mnogo“, bilo je prvo što mi je moja Slavica rekla kad me je nazvala iz bolnice u Nišu. Mnogo sam se uplašio, bojao sam se da je ne izgubim. Sedela je napred, na mestu suvozača, sreća da su se otvorili erbegovi, ko zna šta bi bilo... Rekla mi je da trpela velike bolove. Uspela je malo da se smiri, zaspi, pa se probudi. Lekari su mi rekli da je za sada neće operisati, ali da će pratiti njeno stanje. Evo, i sada sam pored nje - rekao nam je Ranko Dejanović.Povređenu Slavicu juče su obilazili prijatelji i rođaci, a od partijskih kolega u posetu su došli Ivica Dačić, Branko Ružić, Aleksandar Antić, Ivana Petrović...

Ivica DačićSve da se ispita- Hvala bogu, dobro je. Tražili smo da se ispitaju sve okolnosti i da se proveri da li je bilo kriminalnih aktivnosti.Dragan Marković PalmaOna je jaka žena- Siguran sam da će se Slavica brzo oporaviti i nastaviti s kampanjom. Srećom, dobro je prošla, ona je jaka žena.Branko RužićNajvažnije da su živi- Hvala bogu, povrede su lakše prirode. Najvažnije je da su moja drugarica Slavica i njen vozač živi i zdravi.

Marko NicovićMora sve da se istraži, naročito zbog VučićaBivši načelnik beogradske policije Marko Nicović smatra da nadležni organi moraju da ispitaju ceo slučaj, naročito jer je u koloni bio i premijer Vučić.- Policija mora da ispita sve okolnosti. Sve su opcije moguće. Zato se mora videti kako je došlo do udesa, koja su vozila još tada bila na putu, ko je sve znao da će oni proći u to vreme. Tako to rade ozbiljne zemlje - objašnjava Nicović.

S. Vojinović - J. Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track