ANALITIČAR JANJIĆ: NATO neće tek tako podržati vojsku Kosova
Foto: Fonet Media Centar

Alijansa ne želi jaku silu

ANALITIČAR JANJIĆ: NATO neće tek tako podržati vojsku Kosova

Politika -

BEOGRAD - Politički analitičar Dušan Janjić izjavio je da NATO neće tek tako podržati vojsku na Kosovu, ali i da očekuje još dizanja tenzija nakon rezolucije kosovske skupštine kojom se traži oslobađanje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja i obustava dijaloga sa Beogradom dok se to ne dogodi.

"Bilo je pitanje kada će se to i dogoditi. Sve je upućeno Briselu, od njih se traži da zahtevaju od Beograda da povuče sve optužbe. Procena je da mi pritiskamo ka Briselu, ali da ne očekujemo baš neki rezultat, jer čekamo da se završe izbori. U svemu ovome, omakla se jedna rečenica - pretnja i suspenzija - to da će oni da suspenduju dijalog", rekao je Janjić.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je juče da će odluka o vojsci Kosova biti jednoglasno usvojena u skupštini u roku od nekoliko dana, a Janjić smatra da NATO neće tek tako podržati vojsku na Kosovu."Nije samo oružana formacija koja broji nekoliko ljudi zapravo vojska. Mislim da NATO ne želi jaku silu , jer je Kfor tamo na Kosovu izvesno vreme i cilj je da tamo i ostane. Sada će oni tek imati razlog da tamo i ostanu", ocenio je Janjić.On je istakao da očekuje još dizanja tenzija i dodao da niko ne može da izađe tek tako iz procesa dijaloga.

"Svi nešto pipaju u mraku, te tenzije će se dizati dok se neke stavi ne iskristališu i postanu jasnije", naveo je Janjić.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja