Kosor nije htela da ode pa smo je smenili

Pomogli joj

Kosor nije htela da ode pa smo je smenili

Politika -
Ja sam ih upisala u HDZ, a oni me smenili, odgovara bivša hrvatska premijerka i šefica stranke

ZAGREB - Predsedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), koja je od decembra 2011. u opoziciji, danas je sa potpredsedničkih mesta u Saboru smenilo doskorašnju šeficu stranke Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa.Odluka je doneta nakon tri i po časa zasedanja sa samo dva uzdržana glasa i bez ijednog glasa protiv, od ukupno 28 članova predsedništva.

Predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da je Kosorova smenjena zbog gubitka na izborima, ali i zato što nakon stranačkog poraza nije ponudila ostavku na to mesto, što je bio moralni čin.Na potpredsednička mesta u Saboru HDZ će predložiti Tomislava Čuljka i Željka Rajnera. Karamarko je rekao i da Kosorova i Šeks neće biti degradirani, navodeći da će im se ponuditi mesta šefa nekog od saborskih odbora. Karamarko je pobedio na izborima za predsednika HDZ-a 20. maja ove godine, dok Kosorova nije ušla ni u drugi krug.

Šeks, koji je bio njen bliski saradnik, takođe nije izabran u rukovodstvo stranke. Od pet potpredsedničkih mesta u Saboru, vladajuća Kukuriku koalicija ima tri, a opozicija dva mesta, s tim da je oba mesta dobio HDZ kao ubedljivo najjača stranka u opoziciji. Poslanici Sabora shodno dosadašnjoj praksi trabalo bi da prihvate odluku HDZ-a. Karamarko se nije izjašnjavao oko afere vezana za gole grudi partijskih aktivistkinja, sestara Jelene i Viktorije Mišak, na okupljanju hrvatskih navijača u Poznanju pre meča s Irskom.

S druge strane, bivša premijerka nije dobro podnela smenu.- Jesam, razočarana sam. Ovo je poruka ljudi koje sam a upisala u HDZ. Poruka po kojoj vidim da nisam dobrodošla. A smatram da sam sve vreme radila predano, iz sve snage i u nemogućim uslovima. Poderala sam ja dosta cipela za ovu stranku", kazala je Kosor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track