ONI SLOBU NISU ZABORAVILI: Šešelj, Bojić, Vulin, Šainović obišli grob i evo šta su rekli o njemu
Foto: Zorana Jevtić

Godišnjica smrti Miloševića

ONI SLOBU NISU ZABORAVILI: Šešelj, Bojić, Vulin, Šainović obišli grob i evo šta su rekli o njemu

Politika -

POŽAREVAC - Delegacije nekoliko stranaka i drugi građani odali su danas poštu nekadašnjem predsedniku Srbije i Jugoslavije Slobodanu Miloševiću, koji je pre 11 godina preminuo u Haškom tribunalu, na njegovom grobu u Požarevcu u dvorištu kuće u kojoj je živeo.

Poštu su odali predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, zatim Šešeljev lekar i funkcioner radikala Milovan Bojić, kao i Nikola Šainović - za kojeg lokalni mediji navode da je član Socijalističke partije Srbije, i drugi.

Bivši haški osuđenik Šainović je rekao da je Milošević "velika istorijska ličnost iz teškog istorijskog vremena", a da je "Slobodanov otpor" pritisku i komadanju zemlje "istorijski kamen" Srbije.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Kada se sećamo Slobodana sećamo se i svih boraca koji su položili život za ovu zemlju", rekao je Šainović, a preneli su lokalni mediji.

(KURIR TV) Da li je Sloba ubijen u Hagu ili je još živ - Sve teorije zavere o smrti Slobodana Miloševića

Vulin: Miloševićev grob posećivaću dok sam živ

Vulin je kazao da je Milošević dva puta izabrani predsednik Srbije i predsednik Jugoslavije i da je "svojim životom i svojom smrću zaslužio ljubav, naklonost i sećanje".

Foto: Dragan Udovičić
Foto: Dragan Udovičić

Vulin, koji svake godine posećuje Miloševićev grob, rekao je da će Miloševićev grob posećivati "dok je živ". Šešelj je rekao da će što više vreme bude prolazilo "istorija davati objektivniji sud o Slobodanu Miloševiću" i dodao da je posle "perioda saradnje i perioda sukoba", u Haškom tribunalu sa Miloševićem postao iskren prijatelj.

Mrka obišao grob dan ranije

Povodom 11. godišnjice smrti Slobodana Miloševića, počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i dugogodišnja sekretarica i saradnica osnivača i prvog predsednika SPS Mira Dragojević posetili su Miloševićev grob u petak 10. marta.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Crni mart - Zbog ovih događaja Srbi se naježe na pomen tog meseca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track