Najnovije vesti

BELI PRELETAČEVIĆ OTKAČIO RADULOVIĆA: Kolege iz DJB, meni vaša podrška nije potrebna!
Foto: Fonet, Beta

Lider pokreta "Sarmu probo nisi" očekuje podršku naroda

BELI PRELETAČEVIĆ OTKAČIO RADULOVIĆA: Kolege iz DJB, meni vaša podrška nije potrebna!

Politika

BEOGRAD - Lider pokreta "Sarmu probo nisi" Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, predao je u nedelju uveče 12.700 potpisa građana koji su podržali njegovu kandidaturu za predsednika Srbije, ali mu je ona vraćena na dopunu, zbog čega je reagovao pokret Dosta je bilo.

Naime, DJB je pozvao RIK da proglasi predsedničku kandidaturu Preletačevića Belog i da se "ne igra nespornom voljom više od 12.000 građana Srbije koji su mu dali potpis podrške".

 

Foto: Beta
Foto: Beta

Međutim, čini se da Beli nijednog trenutka nije blagonaklono gledao na pomoć bilo koje političke partije, pa je tako pre desetak dana reagovao na svom zvaničnom Tviter nalogu, istakavši da podršku očekuje i želi jedino od naroda.

 

"Ne treba mi, kolege iz DJB, vaša podrška. Ne treba mi niko od političara. Mene će moj narod podržati kad bude trebalo", napisao je Preletačević.

 

Foto: Printscreen/Twitter
Foto: Printscreen/Twitter

Podsetimo, problem sa kandidaturom je navodno u tome što ne postoji odrednica „Grupa građana“ pre imena Ljubiše Preletačevića Belog. Prema zakonu, to nije neophodno, ali takav zahtev se navodi u Uputstvu RIK. Iako je zakon jači i stariji pravni akt, o tome je sinoć vođena debata u RIK, a ona će biti nastavljena i danas u 13 časova, iako se ne zna da li će joj Preletačević prisustvovati.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV, BELI SAMO JAKO NEMA DILEMU: Pobediću u prvom krugu!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...