Najnovije vesti

Zatražena i zvanična osuda Brisela

(KURIR TV) ĐURIĆ O PLJAČKI SRPSKE IMOVINE: Odluka Prištine je ratni poklič i kolosalna otimačina!

Politika
00:00h

BEOGRAD - Posle odluke vlasti u Prištini da se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo sada registruje na ime "Kosova" kao vlasnika, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić danas u podne u Beogradu održao je sastanak s političkim predstavnicima Srba sa KiM.

1 / 4 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Predložićemo da Vlada Srbije na narednoj sednici poništi odluku separatističkih vlasti u našoj južnoj pokrajini i tako sprečimo da nastupe opasne posledice kao što smo to učinili u slučaju Trepče i koncesije Brezovice - rekao je Đurić posle sastanka s predstavnicima Srba s Kosmeta i dodao da će odluka separatista iz Prištine biti stavljena van snage kao nakaradni akt i mrtvo slovo na papiru.

Đurić je rekao da su vlasti u Prištini krile odluku od srpskih predstavnika i da je ona doneta još 1. marta ali da je bila skrivana i da su želeli da je provuku ispod žita, a onda su je stidljivo okačili na sajt.

- Mi smo za odluku saznali juče. Oni su hteli da je provuku ispod žita... da se Vlasi ne dosete... što bi naš narod rekao - kazao je Đurić koji je dodao da u ovom slučaju pravna borba nije dovoljna.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Đurić je dodao da je nužno da se međunarodna zajednica glasno i jasno oglasi i povodom ovog kriminalnog akta kao što je to učinila u slučaju tzv. vojske Kosova.

Đurić je konferenciju započeo ocenom da je posredi nezakonit, neustavan, nelegalan, nelegitiman, kriminalan i separatistički akt vlasti u Prištini. Đurić je dodao i da je posredi više od milion objekata koji su kao nekretnine bili upisani prvo kao imovina nekadašnje socijalističke republike Srbije, zatim i kao Republike Srbije.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Reč je o odmaralištima, sportskim objektima kao i silnim objektima koji pripadaju javnim preduzećima.

- Reč je o kolosalnoj pljački i kolosalnoj otimačini, ali želim da separatiste u Prištini podsetim na srpsku tvrdoglavost kao i na onu staru da je oteto i prokleto - rekao je Đurić.

Đurić je poslao poruku i predstavnicima kosovskih Albanaca rekavši da ovi ljudi koji su danas tu i stoje iza njega nisu sami i da iza njih stoji Vlada Srbije.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

"Premijer je obavešten"

- Premijer je obavešten o svemu ovome i razgovarao sam s njim. Sledeći korak je da Vlada Srbije ovaj akt stavi van snage - rekao je Đurić odgovarajući na pitanje novinara da li premijer Vučić zna za sve što se danas dogodilo s obrzirom da je na putu.

- Tači i Mustafa čine samo medveđu uslugu ne samo Srbima već i Albancima jer kuća je kuća i u Prištini i u Briselu... Ko uđe u tuđu kuću, u tuđu fabriku, taj je lopov svuda - rekao je Đurić dodajući da je zatražena zvanična osuda i iz Brisela ovog jednostranog akta Brisela.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Đurić je brukom i sramotom nazvao i poteze Saše Jankovića i Vuka Jeremića kao i ostalih dosovaca koji umesto da napadnu odluku Prištine o otimačini oni napadaju sopstvenu vladu i državu. On je brukom ocenio i ćutanje Jeremića kada je odlučivanje o Kosmetu prebacivano iz UN u EU, kao i povlačenje kosovskog korpusa...

Posle Đurića, obratio se srpski predstavnik s Kosova Branimir Stojanović ocenivši odluku Prištine dnevnopolitičkom i veštački napravljenom farsom.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

On je pozvao međunarodnu zajednicu da pozove vlast u Prištini na odgovornost i da zahteva da se dogovoreno u Briselu sprovede. On je dodao da će Srbi tvrdoglavo nastaviti da se bore sa svojom Vlade Srbije za svoja prava. On je odluku Prištine ocenio jeftinim dnevnim politikanstvom da bi se skrenula pažnja sa dogovorenog u Briselu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Đurić se danas u podne u zgradi Vlade Republike Srbije sastao sa srpskim članovima pokrajinske vlade, gradonačelnicima deset opština sa srpskom većinom na KiM i predstavnicima Srpske liste.

OTIMANJE IMOVINE: Priština prisvaja svu nepokretnu imovinu na ime Srbije i SFRJ?!

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

(EPK)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...