SAŠA JANKOVIĆ U KRAGUJEVCU: Država nije jedan čovek!
Foto: Printscreen Twitter

Predizborni miting

SAŠA JANKOVIĆ U KRAGUJEVCU: Država nije jedan čovek!

Politika -

KRAGUJEVAC - Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je večeras u Kragujevcu da je pored ostalih profesija, potrebno vratiti integritet politici, ali da je za to potrebno imati državu koja je ukradena.

"Vama je lokalna samouprava oteta. Vaši odbornici 2014. godine odvedeni su u karantin u Jagodini. Oni su glasali, neslobodno glasali. Ceo Kragujevac je u karantinu, cela Srbija je u karantinu, sve nas drže kao taoce", rekao je Janković.

On je rekao da ne zna mnoge stvari, ali da zna šta je država.

"Država nije jedan čovek, jedna institucija", rekao je Janković.

On je obećao da predsednik Srbije neće zapošljavati građane, već će to raditi poslodavci.

"Nema te privrede koja može da se razvija bez države, bez fer pravila igre, bez vladavine prava", rekao je Janković.

Janković je rekao da aktuelna vlast građane vređa na svaki mogući način - kao očeve, muževe, žene, ćerke, privrednike...Janković je rekao da ne želi da živi u nekoj drugoj zemlji, već u Srbiji i da sanja zemlju "u kojoj policija štiti građane, a ne kriminalce, u kojoj Nebojša Stefanović shvata da je ministar unutrašnjih poslova, a ne ministar Aleksandra Vučića, državu koja donosi pravedne zakone, a ne zakone po diktatu SNS, Srbiju u kojoj sudije sude po pravdi".

"Ne želim da dozvolim da me bilo ko tera iz sopstvene zemlje. Ovo je naša zemlja. Drugu nemamo i ne treba da imamo. Dovoljna nam je ova. U njoj imamo sve što nam je potrebno da vratimo osmeh na lice", rekao je Janković.

Mitingu u centru grada je prisustvovao veliki broj građana, a proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković rekao je da ga raduje što niko nije morao da dolazi autobusima.

Profesorka Ljiljana Mihatović rekla je da su mnogi sposobni ljudi otišli iz Srbije i da 40.000 mladih odlazi svake godine.

"Ako ne budemo pametni 2. i 16. aprila, šanse su nikakve da se mladi koji su otišle vrate", rekla je Mijatović.

Ekonomista Miodrag Zec ocenio je da sadašnja vlada nije transformisala javna preduzeća i da je surova prema svojim građanima, kao i da "kažnjava penzionere", što "niko i nigde nije uradio".

SAŠA JANKOVIĆ: Državni službenici da budu državni, a ne partijski

JANKOVIĆ: Srbija će biti zemlja kajmaka i rakije, ali i autentičnih doktorata

PRELETAČEVIĆ PREKINUO JANKOVIĆEV MITING: Uključio megafon, pa dobio aplauz! OVO SE JOŠ NIJE DESILO!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” sa predsedničkim kandidatom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track