PREDSEDNIK SRBIJE NASTAVLJA POSETU KINI: Nikolić danas sa Si Đinpingom
Foto: AP

Razvoj srpsko-kineskih projekata

PREDSEDNIK SRBIJE NASTAVLJA POSETU KINI: Nikolić danas sa Si Đinpingom

Politika -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavlja zvaničnu posetu Kini gde će se danas sastati sa predsednikom Si Đinpingom, sa kojim će razgovarati o razvoju zajedničkih srpsko-kineskih projekata.

Tokom posete Kini Nikolić će se sastati i sa drugim najvišim zvaničnicima, premijerom Li Kećijangom, kao i sa predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Džang Deđiangom, a biće proglašen i za počasnog građanina grada Pekinga.

NOVO PRIZNANJE ZA PREDSEDNIKA: Toma postaje POČASNI GRAĐANIN, evo kog grada

Tokom posete, Nikolić će imati brojne sastanke i sa kineskim privrednicima, a tokom dana razgovaraće i sa predstavnicima kompanije "Huavei".

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Nikolić je juče doputovao u zvaničnu posetu NR Kini i prvog dana obišao je pokrajinu Šandung i gradove Chingdao i Đinan.On je u Ćingdau razgovarao sa predstavnicima kineske kompanije CNTC, sa kojima je, u gradu Laisi nadomak Ćingdaa, otvorio radove na izgradnji Kinesko-srpskog kulturnog sela.

POSLEDNJA TURNEJA: Đinping pozvao Nikolića u Kinu

Predsednik Nikolić je tokom razgovora sa predstavnicima kompanije CNTC uputio poziv kineskim preduzećima da investiraju u srpsku privredu. On je dodao da se Srbija danas pokazala kao oaza stabilnosti u regionu i da je to zasluga politike koju je naša zemlja vodila u prethodnih nekoliko godina, a na kojoj će sigurno insistirati i ubuduće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track