(FOTO PRIČA) SVEČANOST ZA TOMU: Ovako je Nikolić dočekan u Kini!
Foto: AP

Poslednja predsednička tura

(FOTO PRIČA) SVEČANOST ZA TOMU: Ovako je Nikolić dočekan u Kini!

Politika -

PEKING - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavlja zvaničnu posetu Kini gde će se danas sastati sa predsednikom Si Đinpingom, sa kojim će razgovarati o razvoju zajedničkih srpsko-kineskih projekata.

Tokom posete Kini Nikolić će se sastati i sa drugim najvišim zvaničnicima, premijerom Li Kećijangom, kao i sa predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Džang Deđiangom, a biće proglašen i za počasnog građanina grada Pekinga.

Tokom posete, Nikolić će imati brojne sastanke i sa kineskim privrednicima, a tokom dana razgovaraće i sa predstavnicima kompanije Huavei.

Nikolić je juče doputovao u zvaničnu posetu NR Kini i prvog dana obišao je pokrajinu Šandung i gradove Ćingdao i Đinan. On je u Ćingdau razgovarao sa predstavnicima kineske kompanije CNTC, sa kojima je, u gradu Laisi nadomak Ćingdaa, otvorio radove na izgradnji Kinesko-srpskog kulturnog sela.

Predsednik Nikolić je tokom razgovora sa predstavnicima kompanije CNTC uputio poziv kineskim preduzećima da investiraju u srpsku privredu.

On je dodao da se Srbija danas pokazala kao oaza stabilnosti u regionu i da je to zasluga politike koju je naša zemlja vodila u prethodnih nekoliko godina, a na kojoj će sigurno insistirati i ubuduće.

Predsednik Nikolić sastao se i sa rukovodstvom pokrajine Šandung.

U razgovoru sa predsedavajućim Komiteta Narodnog kongresa Pokrajine Šandung i sekretarom Pokrajinskog komiteta Komunističke partije Kine Đijang Jikangom, predsednik Nikolić je rekao da je nakon posete predsednika Narodne Republike Kine, obim ekonomske saradnje pokrajine Šandung i Republike Srbije povećan za 29 odsto.

VIDEO OVAKO SU VUČIĆ I NIKOLIĆ UGOSTILI ĐINPINGA Za kineskog predsednika prasence i svadbarski kupus

ISPRATILI GA LOVCI MIG- 29: Kineski predsednik Si Đinping napustio Srbiju

ISTORIJSKA POSETA: Zbog Si Đinpinga ni ptica ne sme da proleti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track