NIKOLIĆ U PEKINGU: Sastao se s privrednicima i novinarima, danas i sa premijerom
Foto: Beta/Sinhua

Predsednik završava poseta Kini

NIKOLIĆ U PEKINGU: Sastao se s privrednicima i novinarima, danas i sa premijerom

Politika -

BEOGRAD/PEKING - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se u Pekingu sastao sa privrednicima kineske kompanije Poli grupa, kao i sa brojnim kineskim medijima koji su ovih dana izveštavali o poseti srpske delegacije.

Tokom sastanka sa delegacijom kompanije Poli grupa, razgovarano je o brojnim projektima iz oblasti energetike, infrastrukture i namenske industrije, za koje je Poli grupa izrazila značajno interesovanje.

Kao rezultat razgovora očekuje se da će već u narednim mesecima otpočeti realizacija prvih projekata. Kineski mediji pokazali su ogromno interesovanje za posetu srpskog predsednika, a pa je Nikolić organizovao prijem za vodeće kineske medije, tokom kojeg su novinari bili u mogućnosti da mu postavljaju pitanja.

Foto: AP
Foto: AP

Poseta Tome Nikolića Kini

Novinare su najviše zanimali stavovi u vezi sa inicijativom "Jedan pojas - jedan put" i pozicijom naše zemlje u realizaciji tog projekta, kao i razvoj budućih odnosa naše dve zemlje.U razgovoru dugom preko dva i po sata učestvovale su brojne redakcije, poput Kineske centralne televizije (CCTV), Televizije Feniks, Kineskog međunarodnog radija (CRI) i mnogih drugih, navodi se u saopštenju.

Nikolić će se danas sastati i sa premijerom Kine Lijem Kećijangom, kao i sa predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Džangom Deđiangom.Nikolić se juče sastao sa predsednikom Kine Sji Đinpingom. Predsednik Srbije danas završava posetu Kini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track