Najnovije vesti

NIKOLIĆ U PEKINGU: Sastao se s privrednicima i novinarima, danas i sa premijerom
Foto: Beta/Sinhua

Predsednik završava poseta Kini

NIKOLIĆ U PEKINGU: Sastao se s privrednicima i novinarima, danas i sa premijerom

Politika
00:00h

BEOGRAD/PEKING - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se u Pekingu sastao sa privrednicima kineske kompanije Poli grupa, kao i sa brojnim kineskim medijima koji su ovih dana izveštavali o poseti srpske delegacije.

Tokom sastanka sa delegacijom kompanije Poli grupa, razgovarano je o brojnim projektima iz oblasti energetike, infrastrukture i namenske industrije, za koje je Poli grupa izrazila značajno interesovanje.

Kao rezultat razgovora očekuje se da će već u narednim mesecima otpočeti realizacija prvih projekata. Kineski mediji pokazali su ogromno interesovanje za posetu srpskog predsednika, a pa je Nikolić organizovao prijem za vodeće kineske medije, tokom kojeg su novinari bili u mogućnosti da mu postavljaju pitanja.

Foto: AP
Foto: AP

Poseta Tome Nikolića Kini

Novinare su najviše zanimali stavovi u vezi sa inicijativom "Jedan pojas - jedan put" i pozicijom naše zemlje u realizaciji tog projekta, kao i razvoj budućih odnosa naše dve zemlje.U razgovoru dugom preko dva i po sata učestvovale su brojne redakcije, poput Kineske centralne televizije (CCTV), Televizije Feniks, Kineskog međunarodnog radija (CRI) i mnogih drugih, navodi se u saopštenju.

Nikolić će se danas sastati i sa premijerom Kine Lijem Kećijangom, kao i sa predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Džangom Deđiangom.Nikolić se juče sastao sa predsednikom Kine Sji Đinpingom. Predsednik Srbije danas završava posetu Kini.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...