KAD PRELETAČEVIĆ SKINE MASKU SVI OSTANU BEZ REČI: Progovorio o PROTESTIMA i pričama da je GUBITNIK
Foto: Kurir

Oglasio se i Preletačević

KAD PRELETAČEVIĆ SKINE MASKU SVI OSTANU BEZ REČI: Progovorio o PROTESTIMA i pričama da je GUBITNIK

Politika -

Beli Preletačević se oglasio povodom navoda da nije osvojio najviše glasova u svom rodnom Mladenovcu.

Naime, juče je u medijima objavljeno da je "prema preliminarnih podacima poverenje Mladenovčana pridobio je Aleksandar Vučić dok je Beli osvojio 29 odsto."

OVO SU REZULTATI IZBORA U BEOGRADU: Vučić prvi, a u Mladenovcu... IZNENAĐENJE!

Preletačević, međutim, tvrdi da je osvojio 37,32 odsto glasova, dok je Vučiću pripalo 49,79 odsto.

Beli je na svom sajtu objavio svoje viđenje celokupne situacije i odgovorio svima na prozivke da je poražen u Mladenovcu.

"S jedne strane Beli i grupa građana, a s druge strane skoro celokupni politički spektar Srbije. S jedne strane internet kampanja, šarm i ideje svih njenih učesnika. S druge strane lokalna obećanja, opštinski budžeti, pretnje i sve po spisku (spisku zaposlenih, spisku socijalno ugroženih, spisku asfaltiranih, itd.) Pošto niko nije imao preko 50%, pa da možemo sa sigurnošću da kažemo ko je apsolutni pobednik, ostavljam vašem sudu da procenite ko je pobednik u Mladenovcu", napisao je Beli i dao viđenje svoje budućnosti kada je reč o političkom angažmanu.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Šta dalje? Beli neće organizovati pokrete i ogranke po Srbiji, kao što neće ni moći na slepo da podrži svakog ko mu se obrati sa nekom idejom za akciju. Poruka koju širi Beli je sasvim drugačija. Neka svako ko ima ideju i energiju da je sprovede radi svoj posao, neka obaveštava građane o tome preko svojih stranica, blogova, preko dostupnih medija. Biće vremena da se do sledeće godine i sledećih izbora iskristališu oni najiskreniji, najistrajniji, politički i finansijski nezavisni, kreativni i pristojni. Svi mi ćemo onda zajedno predstavljati jaku silu na sledećim izborima."

Preletačević se osvrnuo i na proteste koji se ovih dana održavaju u nekoliko gradova Srbije.

"Isto ovo važi i za studentski protest koji je upravo u toku. Prvi veliki, posle 20 godina. Zapitajte se zašto studenti nisu protestvovali ozbiljno već 20 godina? Zato što su se na kraju prethodnih (energičnih, kreativnih, divnih...) ipak osetili izmanipulisano od strane političkih stranaka. Velika energija je potrošena bez pravih ciljeva i ishoda. Zato Beli neće pozivati da se izlazi na proteste, već će nastaviti da animira ove „zaljubljenike u proleće“ da ipak izađu na sledeće izbore. Naravno, Beli neće ni pozvati da se ne izađe na proteste, mirne, dostojanstvene i prkosne, zato što je to pravo svakog čoveka u ovoj državi", piše na sajtu Luke Maksimovića.

Na kraju je svojim biračima poslao i svojevrsnu poruku.

"Održavajte ovu energiju jer to je jedini način da se ova loša decenija privede kraju. Dok postoji ova energija, biće nam mnogo lakše da podnesemo jednoumlje koje nam serviraju skoro svi mejnstrim mediji, biće nam lakše dok se ne izborimo za promene", piše na portalu koji prati aktivnosti Preletačevića.

(EPK/Samo jako)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Preletačević proglasio pobedu i slavi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja