MOĆNA PORUKA PRELETAČEVIĆA SVIMA KOJI SU NA ULICAMA: Niko od političara ne zaslužuje da šeta sa vama
Foto: Nebojša Mandić

Beli na Tviteru

MOĆNA PORUKA PRELETAČEVIĆA SVIMA KOJI SU NA ULICAMA: Niko od političara ne zaslužuje da šeta sa vama

Politika -

Protesti traju već sedam dana, a mladi uz podršku starijih sugrađana širom Srbije na miran način izražavaju svoje nezadovoljstvo stanjem u zemlji i rezultatima predsedničkih izbora.

Svi su nekako očekivali da će se priključiti Ljubiša Preletačević Beli, a on se više puta oglašavao i objašnjavao zašto on neće biti na čelu protesta.

KAD PRELETAČEVIĆ SKINE MASKU SVI OSTANU BEZ REČI: Progovorio o PROTESTIMA i pričama da je GUBITNIK

Ovog puta se oglasio i na Tviteru, gde je u samo jednoj rečenici uspeo da objasni zašto ovo nije politički skup i ne treba da bude.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Niko od političara ne zaslužuje ni da šeta sa vama, a kamoli da bude ispred vas #samojako i #beksikiranja", napisao je Preletačević na Tviteru.

A evo kako to izgleda i kad se Preletačević "raspiše", pa svi ostanu bez teksta.

"Beli neće organizovati pokrete i ogranke po Srbiji, kao što neće ni moći na slepo da podrži svakog ko mu se obrati sa nekom idejom za akciju. Poruka koju širi Beli je sasvim drugačija. Neka svako ko ima ideju i energiju da je sprovede radi svoj posao, neka obaveštava građane o tome preko svojih stranica, blogova, preko dostupnih medija.

Biće vremena da se do sledeće godine i sledećih izbora iskristališu oni najiskreniji, najistrajniji, politički i finansijski nezavisni, kreativni i pristojni. Svi mi ćemo onda zajedno predstavljati jaku silu na sledećim izborima.Isto ovo važi i za studentski protest koji je upravo u toku. Prvi veliki, posle 20 godina. Zapitajte se zašto studenti nisu protestvovali ozbiljno već 20 godina?

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Zato što su se na kraju prethodnih (energičnih, kreativnih, divnih...) ipak osetili izmanipulisano od strane političkih stranaka. Velika energija je potrošena bez pravih ciljeva i ishoda. Zato Beli neće pozivati da se izlazi na proteste, već će nastaviti da animira ove „zaljubljenike u proleće“ da ipak izađu na sledeće izbore. Naravno, Beli neće ni pozvati da se ne izađe na proteste, mirne, dostojanstvene i prkosne, zato što je to pravo svakog čoveka u ovoj državi.

1991. smo ušli u lošu „deceniju“ koja još uvek traje. Pravite svoje lokalne pokrete, svoje priče, pokažite da ste iskreni i istrajni u tome, kontrolišite lokalne političare, iako niste odbornici u skupštinama opština. Sednice su javne, materijal je dostupan. Održavajte ovu energiju jer to je jedini način da se ova loša decenija privede kraju. Dok postoji ova energija, biće nam mnogo lakše da podnesemo jednoumlje koje nam serviraju skoro svi mejnstrim mediji, biće nam lakše dok se ne izborimo za promene", navodi se na sajtu samojako.rs.

NAJMASOVNIJI PROTESTI U NOVIJOJ ISTORIJI: Šta se zapravo dešava u Srbiji!

SVAKOG DANA UŽIVO SAMO NA KURIRU: Evo kako je bilo svih 6 dana protesta u Beogradu

SEDMI DAN PROTESTA: Nezadovoljni studenti i večeras ispred SKUPŠTINE

SKUP JE U 18: Nova molba ORGANIZATORA protesta u Beogradu se širi društvenim mrežama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track