PROTEST SE ODLAŽE: Završena 10. ŠETNJA ulicama Srbije, evo kad su studenti odlučili da se OKUPE!

PROTEST SE ODLAŽE: Završena 10. ŠETNJA ulicama Srbije, evo kad su studenti odlučili da se OKUPE!

Politika -

BEOGRAD - Protest protiv diktature održava se deseti put ispred Narodne skupštine u Beogradu. Na platou ispred skupštine okupilo se više desetina hiljada učesnika.

1 / 28 Foto: Damir Dervišagić

Kao i prethodnih dana, protestna šetnja odvija se centralnim beogradskim ulicama od Skupštine kolona je krenula preko Terazija, Trga republike, Makedonske, Svetogorske do Takovske ulice gde se nakratko zaustavila ispred zgrade RTS uz pesmu iz serije Bolji život. Kretanje je nastavljeno niz Kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije, odkale su se učesnici protesta uputili Nemanjinom ka Slaviji.

21.14 - Današnji protest je završen. Protesti će se nastaviti u utorak 18. aprila u 18 časova, posle pauze za vreme uskršnjih praznika.

Na društvenim mrežama međutim brojni studenti su naveli da će oni koji žive u Beogradu ili ne putuju nigde za praznike nastaviti da se okupljaju, i da će se sutra u 18 časova skupiti oni koji ne žele da prekidaju protestne šetnje.

21.10 - Protestna kolona je stigla ispred Skupštine Srbije, gde se grupa studenata okupila na stepeništu. Pojedini su se "onestvestili".

20.58 - Kolona se kreće prema Terazijama, pa se očekuje skretanje ka Trgu Nikole Pašića i dolazak ispred Skupštine.

20.51 - Kolona krenula prema RIK.

20.32 - Kolona ušla u Kralja Milana

20.18 - Kolona krenula uz povike Gotov je ka Slaviji

20.11 - Učesnici stigli do Vlade Srbije i posedali na ulicu. Kolona se zaustavila. Sa razglasa se čuje pesma Pada Vlada. Krenula i bakljada.

20.00 - Kolona se kreće kroz Kneza Miloša ka zgradi Vlade Srbije. Polako se približavaju raskrsnici kod Londona. Uzvikuju ostavke, ostavkei uhapsite Vučića.

19.49 - Kolona krenula uz poruke Dole dikatura

19.45 - Okupljeni pevaju onesvesti se.

19.42 - Okupljeni stigli do RTS i pustili pesmu iz serije Bolji život. Usledila je i špica Dnevnika 2 koja je bila aktuelna 1990 tih godina prošlog veka. Učesnici protesta seli na ulicu.

19.40 - Kolona polako sa Trga republike ulazi u Hilandarsku i kreće se ka Makedonskoj i Svetogorskoj ulici.

19.09 - Kolona stigla do Kolarčeve ulice, gde su nakratko zastali.

19.06 - Učesnike protestne šetnje su građani sa prozora pozdravljali lupanjem u šerpe.

19.02 - Kolona već stigla do Terazija.

18.59 - Borko Stefanović lider Levice - Iz ovoh protesta će se roditi nova snaga koja će ići ka pravim vrednostima. Svaki dan sam na protestima. To su mahom mladi ljudi. Njihovi zahtevi se tiču naše budućnosti. Gledaocima Kurira poručujem da izađu na protest.

18.56 - Krenula protestna šetnja od Skupštine ka Terazijama

18.26 - Po prvi put za ovih 10 dana protesta učesnicima stiglo ozvučenje sa kog se pušta pesma španskih revolucionara Ay Carmela.

18.23 - Uz doboš i bubnjeve ali i sirenu koja simulira na vazdušnu opasnost počelo okupljanje

18.16 - Radoslav Grujić, došao sa Kosmeta. Moramo da se borimo za istinsku demokratiju. Ovo je genocid protiv srpskog naroda. Samnom je Jovan Ratkovič trener. Ja sam u Beogradu već 5 godina. Mene interesuju informacije, nema razloga da se budim dođem da vidim šta ljudi misle. U Švajcarskoj se ceni rad.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track