Kosovska policija na Merdaru pleni srpske tablice

Kosovska kriza

Kosovska policija na Merdaru pleni srpske tablice

Politika -
Kosovski Srbin koji je tom prilikom priveden, nakon razgovora sa tužiocem pušten je na slobodu a slučaj ide u redovnu sudsku proceduru

PRIŠTINA - Kosovska policija zaplenila je na administrativnom prelazu Merdare jedan par srpskih registarskih tablica koje su pronađene u unutrašnjosti automobila kojim je upravljao kosovski Srbin.

Prilikom kontrole vozila marke "sitroen" koji je imao kosovske registarske oznake, u prtljažniku automobila pronađene su i registarske tablice koje izdaje MUP Srbije sa početnim slovima jednog kosovskog grada, koje su oduzete.

Kako se precizira u policijskom saopštenju oduzete su tablice "UR-001-CU" i saobraćajna dozvola.

Kosovski Srbin koji je tom prilikom priveden, nakon razgovora sa tužiocem pušten je na slobodu a slučaj ide u redovnu sudsku proceduru, dodaje se u saopštenju.

Od početka juna kosovske vlasti zabranile su upotrebu registarskih tablica koje izdaje MUP Srbije sa početnim slovima gradova na Kosovu.

Kosovska policija oduzima srpske registarske oznake, sa inicijalima kosovskih gradova, i od onih vozača koji "sporne" tablice ne koriste na Kosovu već ih drže u unutrašnjosti automobila, što je bio slučaj i prilikom ove poslednje zaplene.

Na Kosovu srpske registarske tablice sa početnim slovima kosovskih gradova su još jedino u upotreni na severu pokrajine, gde je većinsko stanovništvo srpsko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track