VUČIĆ POSLE OSLOBAĐANJA HARADINAJA: Srbija će Francuskoj uputiti protestnu notu!
Foto: Kurir TV

VUČIĆ POSLE OSLOBAĐANJA HARADINAJA: Srbija će Francuskoj uputiti protestnu notu!

Politika -

BEOGRAD- Srbija će Francuskoj uputiti protestnu notu zbog odluke suda u toj zemlji da ne izruči Ramuša Haradinaja i pozvati svog ambasadora iz Francuske na konsultacije u Beograd, najavio je premijer Aleksandar Vučić.

- Ovo je najveći stepen protesta Srbije pred otkazivanje gostoprimstva francuskom ambasadoru - rekao je Vučić u obraćanju uživo.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da Srbija za sada neće da prekida diplomatske odnose sa Francuskom, zbog današnje odluke o oslobađanju Ramuša Haradinaja. Premijer je dodao i da Srbija otkazuje gostoprimstvo francuskom ambasadoru.

On je dadao i da vodi suverenu i nezavisnu zemlju, te da će uputiti najoštriju protestnu notu Francuskoj, jer se radi o najvišim moralnim i pravnim principima i o tome da li neko poštuje suverenu zemlje ili štiti zločince.

Rekao je i da je stupio u kontakt sa ambasdorima više zemalja, te da će se u 16.30 sati čuti sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim.

Najavio je i da će u narednim danima uputiti pismo i svim članicama UN u kojem će navesti pravna obrazloženja, ali i odgovore na političke odluke.

"U njemu ćemo pokazati koliko je Srbija uložila u očivanje mira i stabilnosti, kako su neki pokušali da mali narod unize i uruše dostojanstvo i pokažu da nad njima može da se čine zločini i da prođe nekažnjeno", rekao je Vučić.

"Meni je najvažnije da možemo svakog da pogledamo u lice, mi se dičimo time da se protiv takvih ljudi koji siluju žene borimo", rekao je Vučić i istakao da Srbija od svojih odluka i rada svojih tužilačkih organa neće odustati.

Vučić je rekao da su danas pobedili zločinci, a da je obaveza Srbije da zbog ubijenih i žrtava nastavi svoju borbu.

(Tanjug/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track