PALO RIBANJE U SPS: Dačić zabranio pljuvanje vlasti
Foto: Nebojša Mandić

Saznajemo

PALO RIBANJE U SPS: Dačić zabranio pljuvanje vlasti

Politika -

Ocenjeno je da smo kao stranka doprineli pobedi na predsedničkim izborima i da se moramo okrenuti jačanju naše partije, radu nove vlade i nastavku saradnje sa koalicionim partnerom SNS

Članovi Predsedništva SPS dali su stranačkim funkcionerima jasne instrukcije da u javnim nastupima zastupaju politiku partije, ali i Vlade Srbije.Iako su žustre kritike Novice Tončeva bile povod za ovakvo ribanje, šef stranke Ivica Dačić oštro je poručio da neće trpeti nova soliranja, saznaje Kurir.

- Novica Tončev nije tema sednice Predsedništva, već analiza izbora. Ocenjeno je da smo kao stranka doprineli pobedi na predsedničkim izborima i da se moramo okrenuti jačanju naše partije, radu nove vlade i nastavku saradnje sa koalicionim partnerom SNS. Bilo je i „zavrtanja ušiju“ zbog Tončeva i njegovih oštrih kritika na račun najviših stranačkih funkcionera, ali i članova Vlade. Jasno im je rekao da nema više izjava u medijima koje su suprotne politici SPS - otkriva naš izvor.Tončev je ponovo uzburkao stranku pošto je upozorio da SPS postaje frakcija SNS i da u stranci važi samo jedan kriterijum za napredovanje - „dobar si onoliko koliko hvališ premijera Aleksandra Vučića i SNS“. Na to je dobio packu od zamenice predsednika SPS Slavice Đukić Dejanović, koja mu je poručila da ide iz stranke ako mu se ne sviđa.I. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DOK VI SPAVATE JA SE PRETURAM NOĆU! Zbog koga Sulejman Ugljanin nema sna?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track