POPOVIĆ IVKOVIĆ: Balša Božović da se izvini zbog nestina o privođenju sina Zvezdana Jovanovića
Foto: MUP Srbije

Skandal

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Balša Božović da se izvini zbog nestina o privođenju sina Zvezdana Jovanovića

Politika -

BEOGRAD - Državna sekretarka u Ministarsvu unutrašnjih poslova Biljana Popović-Ivković izjavila je večeras da je poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izneo neistine u vezi s privodjenjem Nemanje Jovanovića, sina Zvezdana Jovanovića pravosnažno osudjenog za ubistvo premijera Zorana Djindjića, i zatražila od Božovića da se zbog toga izvini javnosti.

"Policijski službenik Karanović je u prisustvu dvojice policajaca iz interventne jedinice uperio pištolj u Nemanju Jovanovića, uhvatio ga za desnu ruku i tražio od svojh kolega iz interventne jedinice da ga pretresu. Oni su to učinili, konstatovali i da ne poseduje predmete krivičnog dela i da sa sobom poseduje ličnu kartu", kazala je Popović-Ivković za televiziju Pink.

Foto: Beta Emil Vaš
Foto: Beta Emil Vaš

Dodala je da je službenik (Dalibor) Karanović, ipak, mimo svih zakonskih procedura zahtevao da se Jovanović sprovede u policijsku stanicu, gde ga pretresa i skida nagog, pritom za to nema naredbu suda i sve radi mimo zakonskih procedura. Popović-Ivković je napomenula da je Jovanović nakon toga pušten, a ceo dogadjaj nije evidentiran.

"Nema zaštićenih, hapsili smo pripadnike Srpske napredne stranke, kao i pripadnike drugih stranaka. Nema zaštičenih ni u policiji, ni u tužilaštvu za razliku od Demokratske stranke, koja je štitila svoje policajce", kazala je državna sekretraka u MUP-u.

Foto: Printscreen N1
Foto: Printscreen N1

Poslanik DS-a Balša Božović izjavio je ranije danas da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović treba da podnese ostavku jer je stao na stranu Zvezdana Jovanovića, osudjenog za ubistvo premijera Zorana Djindjića, a ne na stranu policajca koji je radio svoj posao.

Božović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da "ubica premijera Srbije Zorana Djindjića naredjuje ministru Stefanoviću" i da je Zvezdan Jovanović iz ćelije uputio pismo ministru u kojem je policiju u Srbiji nazvao "besnim psima", a da je Stefanović suspendovao policajca koji je priveo Jovanovićevog sina zbog toga što nije imao ličnu kartu kada je legitimisan.

Foto: Printscreen N1
Foto: Printscreen N1

Regionalna TV N1 prenela je 4. maja da je policajac Dalibor Karanović iz Bačke Palanke suspendovan pošto je priveo sina Zvezdana Jovanovića. Pre nego što je policajac suspendovan Jovanović je poslao pismo ministru Stefanoviću i tražio od njega da "zauzda besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci" i da mu ne diraju porodicu.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

"Nebojša Stefanović je bacio ljagu na srpsku uniformu, on ne može da bude ministar policije. On raportira Zvezdanu Jovanoviću, on postupa po njegovom naredjenju, suspenduje policajca koji je časno i pošteno vršio svoju dužnost. Jovanović je očigledno šef Stefanoviću. Dokle ćemo imati ministre koji odgovaraju zemunskom klanu", rekao je Božović i dodao da bi zbog takvog postupka trebalo da padne cela Vlada Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track