VUČIĆ: Pred nama su sada najteži zadaci!
Foto: Zorana Jevtić

Premijer Srbije u Kini

VUČIĆ: Pred nama su sada najteži zadaci!

Politika -

Pred nama su sada najteži zadaci koji nam mogu doneti i najbolje rezultate, rekao je danas u Pekingu premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će izgradnja pruge Beograd - Budimpešta, koju je i predsednik Kine Si Djinping označio kao prioritetni zadatak za inicijativu "Jedan pojas jedan put", predstavljati novi standard za građane naše zemlje.

Vučić je prisutvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju i saradnji na projektu Beograd - Južni Jadran, deonice Preljina - Požega i Požega - Boljare, Memorandumu o razumevanju i saradnji na projektu izgradnje brze saobraćajnice državnog puta Novi Sad - Ruma i Protokola o saradnji na razvoju Kinesko - srpskog industrijskog parka između grada Beograda i kompanije CBRC.

On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa kompanijom CBRC.

"Očekuje nas izgradnja pruga, puteva, mostova, a vaše kompanije su se pokazale kao prirodni saveznik za izgradnju putne infrastrukture. Veoma smo zadovoljni našom saradnjom", naglasio je Vučić.

On je kazao da je za Vladu Srbije jednako važna i deonica puta Preljina - Požega u dužini od 31 kilometar.

"Nadamo se da ćemo uskoro potpisati i ugovor za ovu deonicu Koridora 11", istakao je premijer.

"Vaša Vlada je vrlo efikasna i uvek je bila velika podrška našoj kompaniji", rekao je predstavnik CBRC Ven dodajući da njegova kompanija ceni saradnju sa Srbijom i da se nada da će imati što više projekata.Memorandume i protokol u Pekingu potpisali su potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukuru Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Premijer Vučić posetu Kini nastavlja učešćem na svečanoj večeri, koju za goste i učesnike foruma "Jedan pojas jedan put" priređuje predsednik Kine Si Djinping.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track