KRVAVA PRETNJA HARADINAJA: Leteće srpske glave!
Foto: Profimedia

Otkrivene opasne poruke Haradinajevih ljudi

KRVAVA PRETNJA HARADINAJA: Leteće srpske glave!

Politika -

Presretnutim šifrovanim komunikacijama službe razotkrile osvetnički plan bivšeg vođe OVK da udari na vlast kako bi Srbija bila obezglavljena

Bezbednosne službe presrele su komunikaciju najbližih saradnika Ramuša Haradinaja i otkrile njihove opasne namere da smišljenim provokacijama destabilizuju region i razračunaju se s vrhom srpskih vlasti, ekskluzivno saznaje Kurir.Prema izvorima našeg lista, u presretnutim šifrovanim porukama bezbednjaci su uspeli da razotkriju opaki plan bivšeg vođe OVK i njegovog klana da se pošto-poto moraju osvetiti Srbima, i to udarom na vlast kako bi Srbija bila obezglavljena.

Nerealni planovi

- U komunikaciji koja se odvijala preko internet aplikacija, kod osoba za koje se zna da su bliske s Haradinajem otkrivene su tajne poruke. Jedna od njih je „škije su u dvorištu“, što znači „leteće srpske glave iz vlasti“ (škija je na albanskom pogrdan izraz za Srbe). One mogu da znače i likvidacija nekog iz srpske vlasti. Iako će ovakvi pokušaji teško moći da se realizuju, bezbednosne službe moraju da budu na velikom oprezu, naročito sada kad je počela predizborna kampanja na Kosovu, u kojoj politički protivnici neće birati sredstva - upozorava sagovornik Kurira.Haradinaj je i javno nastavio da sve agresivnije provocira i u poslednjem nastupu je zatražio da se Vašington vrati na Balkan i „završi posao između Kosova i Srbije“. U suprotnom će, kako je zapretio, Albanci to učiniti sami.Tajni sastanciPolitički analitičar Dragomir Anđelković kaže da Haradinaj sve žešćim napadima pokušava da pobedi u trci za najvećeg šovinistu na kosovskim izborima, ali i isprovocira rat u regionu.- Srbija je veliki zalogaj za Albance, pa je verovatnije da je njegova namera da izazove sukobe sa Srbijom, i to pohodom na sever Kosova, a to direktno znači početak rata. Njima je cilj da nateraju Srbiju da pošalje vojsku na sever Kosova, jer računaju da bi time stvorili situaciju da je Srbija protiv NATO. Nisam siguran da im je računica tačna, jer po ovim zapaljivim izjavama o uključivanju Vašingtona vidi se da očajnički dižu sebi ulog i pokušavaju da ih privole da im izađu u susret - objašnjava Anđelković.Svojevrsna potvrda da albanski lideri na Kosovu vredno rade na projektu stvaranja „velike Albanije“ je i sastanak na teritoriji opštine Orahovac, o kojem je govorio srpski ministar policije Nebojša Stefanović.- Nedavno se na teritoriji opštine Orahovac odigrao sastanak u kojem su učestvovali Haradinaj i Hašim Tači, Kadri Veselji i Fatmir Ljimaj - otkrio je Stefanović.

ReagovanjaKURT DONELI AMBASADA SAD NEMA MENJANJA GRANICASAD ne podržavaju menjanje granica na Balkanu Izjave o promeni granica na Balkanu predstavljaju recept za sukob, a pomirenje je jedini put za napredak regiona.RASIM LJAJIĆ HARADINAJ SVETSKI PROBLEMHaradinaj je problem međunarodne zajednice a ne Srbije. Lider Alijanse za budućnost Kosova koristi pretnje za političku kampanju, jer nema šta drugo da ponudi. Međunarodna zajednica mora da reaguje na radikalizam Haradinaja.ALEKSANDAR VULIN HARADINAJ ĆE PUZATI KADA VIDI SRPSKU VOJSKUAlbanci moraju da odluče da li hoće da vode ratove Ramuša Haradinaja, ali da pritom moraju da razumeju da te ratove više neće voditi čitav svet. Koliko dečjih glava imaju za bacanje? Nekažnjeni zločinac uvek traži da se njegov zločin ponovi i uvek traži da ima pomoć u vršenju zločina. Svet više neće ratovati sa Srbijom zbog ideje „velike Albanije“. Prošli put kad je video srpsku vojsku, Haradinaj je trčao. Sledeći put kada je bude video, on će puzati.

Oštro Premijer Srbije poručio albancimaNećete pokoriti Srbiju, taj film nećete gledatiPremijer Vučić poručio je iz Pekinga Albancima da neće moći da pokore Srbiju i da „taj film niko neće da gleda“.- Građani Srbije ne treba da brinu zbog izjava Ramuša Haradinaja, jer, istakao je, neće biti nikakve „velike Albanije“. Rekao bih da je reč o usaglašenoj politici svih, samo su našli svog „protežea“, Haradinaja, koji to treba da izgovara - rekao je Vučić i dodao:- Razumem i njihovu nervozu i zašto to moraju da ponavljaju svaki dan, razumem i da im se žuri, ali građani Srbije ne treba da brinu, neće oni da naprave nikakvu „veliku Albaniju“. A ja da im pretim ne mogu, niti mi pada na pamet - istakao je Vučić i dodao da su Albanci ozbiljan narod koji on nikada nije potcenjivao.

HARADINAJ NE PRESTAJE DA PRETI: SAD da završi stvari ili da mi uradimo svoj posao!

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Ko su najveći Srbomrsci na svetu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track