JOŠ NEĆE U PALATU SRBIJE: Vučićevu selidbu zakočio erkondišn
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

Otkrivamo

JOŠ NEĆE U PALATU SRBIJE: Vučićevu selidbu zakočio erkondišn

Politika -

Kabinet Josipa Broza, u koji bi trebalo da se useli novi šef države, potpuno je dotrajao i bez ventilacije jer se Tito hladio santama leda, što u današnje vreme nije moguće

Kabinet novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića ipak će biti u Palati Srbije, ali se on u njega neće useliti odmah po inauguraciji zbog rekonstrukcije dela zdanja.Kako saznajemo, veliki problem je i nekadašnji kabinet Josipa Broza Tita, u kojem ne postoji ni ventilacija ni sistem za hlađenje, pa bi on morao da se adaptira za normalno funkcionisanje novog predsednika i njegovog tima.Podsetimo, kako je Kurir već pisao, Vučić će, po svemu sudeći, biti u Titovom kabinetu.Za renoviranje dela zgrade, planom nabavki Uprave za zajedničke poslove za 2017, država izdvaja 20.600.000 dinara, to jest 166.129 evra. Prema rečima izvora Kurira, rekonstrukcija je neophodna jer je sve dotrajalo.- Na primer, sistem za ventilaciju je još iz Titovog vremena. Kancelarije su se rashlađivale tako što se led stavljao u jednu prostoriju, pa se odatle uključivao sistem za hlađenje - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Taj sistem mora da se menja, ali i mnoge druge stvari.

U planu nabavki navedeni su radovi na prilagođavanju termotehničkih instalacija - u cilju prelaska sa mazuta na lož-ulje, vrednosti devet miliona dinara, kao i sanacija hidroizolacije krovnih površina, ukupne vrednosti 1,6 miliona. Još četiri miliona dinara biće dato na sanaciju spoljne hidrantske mreže. Za izradu zvučne barijere oko rashladne kule objekta SIV 3 planirano je da se izdvoji milion dinara, a isto toliko biće izdvojeno i za sanaciju ravnih krovova i nadstrešnica objekta SIV 3.Rekonstrukcija Palate Srbije obuhvatiće i uređenje pres-sale, a vrednost radova biće dva miliona dinara. Ista suma biće data na sanaciju korita fontane ispred Palate Srbije.Uz ovih 20,6 miliona planirano je i izvođenje građevinsko-zanatskih radova u objektima republičkih organa, i to za 10 miliona dinara, kao i izvođenje stolarskih radova u objektima republičkih organa u vrednosti od 600.000 dinara.

Renoviranje zgrade VladeJOŠ 38,5 MILIONA ZA POPRAVKEOsim Palate Srbije, država planira radove i na delu svojih drugih objekata ukupne vrednosti 38.590.000 dinara, to jest 311.209 evra. Tako će za sanaciju krovnih površina na objektu u Nemanjinoj 11 biti izdvojeno 2.600.000 dinara, a na radove na sanaciji instalacije vodovoda i kondenza još 2.600.000 dinara. Daleko više novca biće izdvojeno za zgradu u Nemanjinoj 22-26, i to za sanaciju dela građevinske bravarije 4.000.000 dinara, za sanaciju platoa iznad garaže u dvorištu 1.600.000 dinara, a za adaptaciju sanitarnih čvorova još 2.600.000 dinara.

Katarina Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track