Najnovije vesti

PRVA IZJAVA ANE BRNABIĆ: Čast je i odgovornost voditi Vladu
Foto: Nebojša Mandić

PRVA IZJAVA ANE BRNABIĆ: Čast je i odgovornost voditi Vladu

Politika
21:18h

Kandidat za premijera Srbije Ana Brnabić zahvalila je predsedniku Srbije na ukazanom poverenju i istakla da joj je čast, ali i da je svesna odgovrnosti koju preuzima.

"Želim da zahvalim Predsedniku na ukazanom ogromnom poverenju da vodim Vladu Srbije i nastavim reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom", rekla je Brnabić u prvoj izjavi za javnost nakon što je predsednik Srbije predložio za mandatara.

Ona je istakla da je čast služiti svojoj zemlji.

"Ja ću, ukoliko me Skupština izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao cu raditi pošteno i sa ljubavlju. Svesna sam odgovornosti koju preuzimam jer treba da nasledim pravog lidera, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osete kroz bolji kvalitet života", istakla je Brnabić u izajvi.

Ona je rekla da je prihvatila kandidaturu koju je dobila od Predsednika Srbije i da kreće da radi na ekspozeu i sastavljanju Vlade.

"Važno je da se rad na projektima nastavi i ja sutra svakako idem u Vrnjačku Banju u ranije dogovorenu posetu. Idem da proverim kako funkcioniše sistem kojim smo povezali podatke šest državnih institucija koji omogućava da država bude servis građana", istakla je Brnabić.

Ona je ocenila da je to važan, reformski, kako je rekla, revolucionaran projekat za Srbiju i ona će sa timom u Vladi Srbije i svim državnim institucijama nastaviti da radi na reformisanju državne uprave.

"Započeti poslovi moraju da se završavaju, a ja sam poslednjih meseci posvećeno radila na tome da Srbiju uvedemo u red modernih država u kojima državna uprava radi efikasno i u funkciji građana. Lično ću se angažovati da svi zajedno radimo na ciljevima koji su veći i važniji od svih nas pojedinačno", poručila je Brnabić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...