DAČIĆ O IMENOVANJU BRNABIĆKE ZA PREMIJERKU: Poštujem, ali očekujem još koje ministarstvo za SPS
Foto: Marina Lopičić, Foto: Marina Lopičić

DAČIĆ O IMENOVANJU BRNABIĆKE ZA PREMIJERKU: Poštujem, ali očekujem još koje ministarstvo za SPS

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da poštuje odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude premijerka, kao i da SPS očekuje veće učešće u vlasti u Srbiji.

"Ja sam uvek govorio da nam je cilj veće i značajnije učešće moje partije i partije Jedinstvena Srbije Dragana Markovića u vlasti u Srbiji i perspektiva naše dugoročene saradnje sa SNS i Aleksnadarom Vučićem", rekao je Dačić novinarima u Beogradu posle Junskog susreta menadžera.

On je rekao da SPS očekuje da dobije "neko ministarsko mesto više". ;"Nije važna moja funkcija, već veći uticaj cele moje partije", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da će SPS glasati za novu Vladu Srbije, kao i da očekuje da novi sastav nastavi s politikom koja je do sada vođena.

"Cilj je politička stabilnost u Srbiji, razvoj i nastavak reformi. Što se mene tiče, moj cilj je bio da nastavim da se bavim spoljnom politikom", rekao je Dačić.

On je Ani Brnabić, kao novoj premijerki, poželo puno uspeha u radu, jer će kako je naveo - to biti i uspeh cele Srbije.

Upitan da li će u novoj vladi biti mesta za potpredsednika SPS Branka Ružića i da li bi on to voleo, Dačić je rekao da još uvek nisu razgovarali o imenima.

Dačić je kazao da bi bilo dobro da Ružić bude u Vladi Srbije i da tek treba da razgovaraju o tome.

"Mi ćemo imati sednicu predsedništva stranke i glavni odbor, gde ćemo razgovarati o mogućim kandidatima za ministra", rekao je Dačić.

Vučić je ranije danas na konferenciji za novinare saopštio da je kandidat za predsednika Vlade Srbije Ana ;Brnabić. ;On je rekao i da će SPS imati značajnu ulogu u narednoj Vladi, za koju je kazao da će verovatno imati jedno ili dva ministarstva više. "Imam ogromno poverenje u (predsednika SPS) Ivicu Dačića, kao i u sve ostale koalicione partnere", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track