U GRADU KOLO VODE KRIMOSI: Naprednjaci pljačkaju Beograd pred izbore
Foto: Zorana Jevtić

Božović optužio gradsku vlast

U GRADU KOLO VODE KRIMOSI: Naprednjaci pljačkaju Beograd pred izbore

Politika -

Funkcioner DS tvrdi da čelnici Beograda najavom izgradnje jarbola od 220 miliona dinara ponižavaju građane kojima su smanjenje plate i penzije

Potez gradske vlasti da u Beogradu nikne jarbol sa srpskom zastavom od 120 metara i još deset manjih, čija će izgradnja koštati vrtoglavih tri miliona evra, prema rečima funkcionera DS Balše Božovića „dramatična je pljačka grada i građana Srbije“ jer prestonicom upravlja „poguban režim SNS“.

Inače, odbornici Skupštine grada juče su usvojili rebalans gradskog budžeta u kojem je predviđeno 220 miliona za izgradnju jarbola.

- Ovo je dramatična pljačka grada pred izbore. Jasno je da građani više ne podržavaju ovako poguban režim SNS u Beogradu. Gradi se jarbol od 120 metara koji košta 220 miliona dinara. Jedan metar jarbola je milion i osamsto hiljada dinara. To je enormna pljačka građana koji su, smanjenjem plata i penzija, poniženi i uvređeni, a vi bi sada da ih ponižavate projektom jarbola. To je loš način da uverite građane da ste veliki patriota - rekao je Božović.

Za bivšeg glavnog gradskog arhitektu Đorđa Bobića izgradnja jarbola je „agresivan gest“.

- Ne znam ko je to smislio. Uopšte ne bih iznosio nikakvu ocenu o tome jer me je malo sramota što se tako nešto radi, ali dobro, vlast ima pravo da radi šta god hoće. Narod se ne pita ništa - kao i o Beogradu na vodi, kao i o fontani. Kažu mi da je to super, da je to dobro za Beograd i ja im verujem. To je neka nova forma pravljenja grada - zabrinuto kaže Bobić.

foto: Dragan Kadić

S druge strane, gradonačelnik Beograda Siniša Mali ubeđen je da je jarbol u interesu prestonice i građana.

- Ne razumem zbog čega bilo ko ima nešto protiv da se srpska trobojka vijori nad Beogradom. Ulažemo u ono što smatramo da će doprineti atrakciji. Imamo dovoljno novca i za kanalizaciju, vodovod, novi asfalt i porodilje, a uštedeli smo i za srpsku trobojku, po kojoj će se Beograd prepoznavati - rekao je Mali i potvrdio da je inicijator te ideje predsednik Aleksandar Vučić.

- Svi zajedno donosimo odluke. To je timski rad i on je jedan od inicijatora ideje da se jarbol visine 120 metara sa srpskom trobojkom zavijori nad Beogradom - rekao je Mali.

Sanja Đurić

Ne davimo Beograd

U GRADU KOLO VODE KRIMOSI

Inicijativa Ne davimo Beograd upozorila je juče da se u gradu troši novac na megalomanske projekte za izvlačenje javnih sredstava, poput Beograda na vodi, milionske muzičke fontane, jarbola najvećeg u novijoj istoriji, dok u mnogim krajevima Beograda „gore“ razni problemi.

- Naš grad planiraju kriminalci i njihovi pomagači - navodi se u saopštenju ove organizacije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Zašto je uhapšen Dejan Anđus?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track