DA LI VAM TREBA JARBOL: Cena na Alibabi - prava sitnica
Foto: Printscreen

povoljno

DA LI VAM TREBA JARBOL: Cena na Alibabi - prava sitnica

Beograd -

Poput naftom bogatih azijskih zemalja, i Srbija će uskoro u svojoj prestonici izgraditi jarbol visok čak 120 metara na kom će se u proleće 2018. vijoriti srpska zastava.

foto: Printscreen

Na još 10 lokacija u gradu, uglavnom na prilazima Beogradu biće postavljeno još 30 manjih jarbola, visine 30 metara, i to tako što će na svakoj lokaciji biti postavljena po tri: dve srpske trobojke i u sredini zastava grada Beograda.

foto: Printscreen

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da za jarbole ima novca,a ukupni trošak će iznositi oko 360 miliona dinara.

Veliki jarbol se finansira ušteđenim novcem iz Sekretarijata za investicije, a za 30 manjih jarbola 134 miliona dinara daje Sekretarijat za poslove odbrane i vanrednih situacija.

foto: Printscreen

Videli smo već po primeru muzičke fontane na Slaviji kako gradska vlast raspolaže novcem građana, pa, da se ne bi previše razbacivali, nudimo im nekoliko jarbola iz Kine sa Alibabe. Ovi jarboli su manji nego onaj planirani na Ušću, ali je njihova cena sasvim prihvatljiva, a verovatno je da KInezi po nekoj dobroj ceni mogu da naprave sve što Siniša Mali i ekipa izmaštaju.

Bolje je da se gradskoj vlasti ukaže na razne mogućnosti na vreme, pa kada se sve uradi, možda nešto para preostane i za ostale potrebe građana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track