PREMIJERKA I MINISTRI POLOŽILI ZAKLETVU Ana Brnabić: Je l' se video Vučić od mene kad smo se slikali
Foto: Dragan Kadić

SVečanost u skupštini

PREMIJERKA I MINISTRI POLOŽILI ZAKLETVU Ana Brnabić: Je l' se video Vučić od mene kad smo se slikali

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić i članovi njenog kabineta večeras su pred parlamentom svečano položili zakletvu čime je počeo da teče mandat nove Vlade Srbije.

foto: Dragan Kadić

Premijerka i ministri su pročitali tekst zakletve koji glasi: "Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

Oni su zatim potpisali tekst zakletve.

foto: Dragan Kadić

Ana Brnabić je rekla posle polaganja zakletve i fotografisanja sa članovima kabineta i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da nema veće časti nego raditi za svoju zemlju.

foto: Dragan Kadić

"Radiću časno, pošteno, odgovorno i hrabro, naglasila je Brnabić i dodala da će svakog dana davati sve od sebe", istakla je ona.

Dodala je da će svi članovi Vlade odmah početi da rade punom parom, jer se nastavlja posao dosadašnje Vlade.

Srbija nema vremena za gubljenje, kazala je Brnabić.

foto: Dragan Kadić

Ana Brnabić se i našalila kada je u prvom obraćanju javnosti po izboru, zapitala novinare: "Je l' se video predsednik od mene. Ja nisam sigurna, stala sam ispred njega, a pošto sam korpulentna ... Je l' se video?"

foto: Dragan Kadić

Polaganju zakletve su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević, predstavnici pravosuđa, organa Republike Srbije, predstavnici Vojske Srbije, policije.

Svečanom činu su prisustvovali i predstavnici nezavisnih regulatornih tela, tradicionalnih crkava i verskih zajednica, predstavnici diplomatskog kora i druge ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije.

foto: Dragan Kadić

Nova vlada ima 18 resora i tri ministra bez portfelja.

foto: Dragan Kadić

Prva sednica novoizabrane Vlade Republike Srbije biće održana sutra ujutru, u 07.30 sati. Posle sednice, koja će biti održana u zgradi Vlade Srbije, Nemanjina 11, biće izdato saopštenje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track