VULIN OTEO NOVAC OD RATNIH HEROJA: Parama besramno kupovao glasove za izbore!
Foto: Stefan Jokić

KAKO VLAST ARČI NOVAC IZ DRZAVNOG BUDŽETA

VULIN OTEO NOVAC OD RATNIH HEROJA: Parama besramno kupovao glasove za izbore!

Politika -

Sredstva namenjena veteranima i ratnim invalidima završila u kasi kragujevačkog odbora Pokreta socijalista i korišćena za kupovinu glasova za koaliciju oko SNS 2016, tvrdi Dragan Đorđević, predsednik Udruženja veterana

Deo državnog novca koji je u Kragujevcu bio namenjen veteranima i ratnim invalidima završio je u kasi tamošnjeg odbora Pokreta socijalista (PS) Aleksandra Vulina i potom je iskorišćen za kupovinu glasova za koaliciju oko SNS uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, tvrdi za Kurir Dragan Đorđević, predsednik Udruženja ratnih veterana, invalida i porodica poginulih boraca Srbije!

On kaže da u Kragujevcu novac iz gradskog budžeta mogu da dobiju samo udruženja bliska Vulinovoj stranci, a da ključnu ulogu u raspodeli sredstava imaju predsednik lokalnog odbora PS Dragan Popović, koji je i državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, kao i Gordana Damnjanović, potpredsednica kragujevačkog PS i član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

foto: Marina Lopičić

Mahinacije na lokalu

- Na lokalu je bilo mnogo mahinacija oko podele državnog novca. Prošle godine, prilikom podele budžetskih sredstava pred parlamentarne i lokalne izbore, novac je u Kragujevcu odobren samo udruženjima sa kojima je lokalni odbor Pokreta socijalista, kojim rukovodi Popović, imao potpisan protokol o saradnji i podršci na izborima. Potpredsednica PS u Kragujevcu i član Gradskog veća Gordana Damnjanović je iz budžeta Grada odobravala sredstva takvim udruženjima, a svi koji su ih dobili su potom deo državnog novca vraćali u stranačku kasu PS i on je korišćen za kupovinu paketa deljenih pred izbore u zamenu za glasove - navodi Đorđević.

Obavestili i Vučića

On je uveren da je Vulin, koji je doskoro bio ministar zadužen za boračka pitanja, znao kako se na lokalu veteranima deli državni novac, te za šta se on zapravo troši, a o svemu je, kako kaže, obavešten i doskorašnji premijer Aleksandar Vučić.

Takođe, veterani su Vučića obavestili i o tome da iz republičkog budžeta, odnosno od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je vodio Vulin, novac dobijaju takođe samo podobna udruženja, koja su nakon isplate novca dužna da trećinu vrate nazad, što je svojevrsni reket, o čemu je Kurir pisao ovih dana.

Jesi li Vulinov ili nisi

- Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je više udruženja ukazalo kako se dele sredstva iz budžeta republike i kako se vrši diskriminacija ratnih veterana na politički podobne i nepodobne. A kad se slalo u rat, niko nije pitao jesi li Vulinov ili nisi - kaže Đorđević.

Odbacuju optužbe

„TAMAN POSLA DA UZMEM OD VETERANA“

Vulin danima ne odgovara na naša pitanja u vezi sa navodima boračkih udruženja, na naše pozive juče nije odgovarao ni Popović, dok Gordana Damnjanović tvrdi da od sredstava izdvojenih za veterane „ni dinar nije otišao Pokretu socijalista“, pa tako odbacuje i optužbe da su se tim novcem kupovali glasovi. - Taman posla. To apsolutno nije tačno, to apsolutno ne stoji... Veterani ovde imaju najveća prava i najveća mogućnosti, ne postoji udruženje koje se ne finansira ovde. Dostavite mi dokaze za to što tvrdite - kazala je ona.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Stefan Jokić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track