SKANDAL! VULIN MINISTAR ODBRANE, A POBEGAO OD VOJSKE: Sklonjen karton koji ga oslobađa služenja vojnog roka!
Foto: Marina Lopičić

BRUKA: Novi ministri već izazvali skandale

SKANDAL! VULIN MINISTAR ODBRANE, A POBEGAO OD VOJSKE: Sklonjen karton koji ga oslobađa služenja vojnog roka!

Politika -

Još nisu ni startovali, a novu vladu već tresu skandali - Aleksandar Vulin, koji će voditi resor odbrane, nije služio vojsku, dok je novi ministar ekologije Goran Trivan bio u pritvoru zbog malverzacija sa stanom.

Vulin, kako tvrde izvori Kurira iz Ministarstva odbrane, nije služio obavezni vojni rok.

- Vulin nikad nije služio vojsku, ali ne mogu da vam otkrijem šta je naveo kao razlog za izbegavanje obaveznog vojnog roka. Njegov karton na kojem piše i razlog oslobađanja od vojske je sakriven. Sram me je i da ponovim to što je navedeno - kaže izvor Kurira iz ministarstva i dodaje da su svi u resoru u šoku, jer im na čelo sistema dolazi čovek koji je izbegao obavezu prema državi.

Blam do blama

Da je Vulin eskivirao vojni rok, rekao je svojevremeno u Skupštini i poslanik DS Radoslav Milojičić Kena. U vreme kad je Vulin preuzeo resor za rad, ali i boračka pitanja, Milojičić je upitao kako će o pravima boraca da brine čovek koji je izbegao vojni rok.

Ništa manji skandal nije ni novog ministra ekologije Gorana Trivana iz SPS. On je 2001. uhapšen jer je podsticao izvesnog Šima Čučkovića da kupi stan za njega u iznosu od 6,5 miliona dinara, dok se Čučković teretio za zloupotrebu položaja prilikom kupovine tog stana.

Na bruku od pre 16 godina građane je prvi podsetio voditelj Jutarnjeg programa Srđan Predojević, koji je tokom razgovora sa gostom počeo da „gugla“ Trivana i rekao da je prva vest na koju je naišao o novom ministru ova u vezi s malverzacijom sa stanom.

Vulin juče nije odgovorio na SMS s pitanjem, dok je Trivan u kratkoj poruci samo napisao „No koment“.

I ostale rotacije u Nemanjinoj 11 ustalasale su javnost. Predlog članova Brnabićkine vlade samo je pokazao da imamo ministre opšte prakse, koji se, bez obzira na lično obrazovanje, ne ustručavaju da olako lete iz jednog resora u neki drugi.

Ministri kao ukrasi

Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku, kaže za Kurir da trenutno živimo u sistemu u kojem apsolutno sve zavisi od Vučićeve volje, pa se zato i ne razmišlja da li je neki ministar odgovarajući za određenu funkciju.

- U uređenoj državi svakako bi bilo neprihvatljivo da ministri skaču iz resora u resor, bez obzira na to koliko poznaju temu. U Srbiji je to praktično svejedno. Svako ko pristane da bude ministar u ovoj vlasti unapred je pristao da bude ukras i od njega ili nje se ne očekuje da donosi važne odluke ili da preuzima odgovornost za svoj resor. Zato je i moguće da tako lako prihvataju da, na primer, danas brinu o socijalnoj politici, a sutra o odbrani - kaže on.

foto: Kurir, Zorana Jevtić, Dado Đilas, Nemanja Pančić
foto: Zorana Jevtić

Hit

VUČIĆ PRIZNAO DA JE ON BIRAO VLADU

Aleksandar Vučić priznao je juče da je on sastavljao Vladu, iako to nije u nadležnosti predsednika republike. Naime, komentarišući navode da je američki ambasador u Beogradu tražio od Vučića da Vulin ne bude ministar odbrane, Vučić je kazao da nije tačno da je trpeo pritiske zbog odluke da bivši ministar za rad sad preuzme resor sile.

- Niko nije zvao, podrazumeva se i da ne može da vrši pritisak, ali niko nije ni pokušavao. Da ne izigravam sad heroja, stvarno me niko nije pitao o tome - rekao je Vučić.

Aleksandar Radić potvrdio naša saznanja

PONIŽAVAJUĆE DA VODI VOJSKU ONAJ KOJI JE NIJE SLUŽIO

Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je da će Vojska prvi put na čelu imati čoveka koji nije služio vojsku, i da je u pitanju „jedna vrsta poniženja“. On je naglasio da se radi o čoveku koji će, sudeći prema navikama, voleti da nosi uniformu i oznake.

- Prvi put će vojska imati na čelu administracije čoveka koji nema vojno iskustvo - kazao je Radić i najavio da je moguća i smena na čelu GŠ Vojske Srbije.

foto: Kurir

EKSKLUZIVNO

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Poznati glumci na meti kriminalaca

Današnji Stars donosi šokantnu ispovest proslavljenog glumačkog para, Branke Katić i Radeta Šerbedžije, o tome kako su u pucnjavi izvukli živu glavu.

Otkrivamo detalje o Jelisavetinoj odluci da se zbog supruga preseli u Moskvu i sve o tome kako Kostadin Terzić pokušava da se pomiri sa Anastasijom.

Uzbudljive vesti sa srpske estradne scene čitajte svake srede u Starsu, najtiražnijem magazinu o poznatima.

foto: Kurir

Kurir.rs/Foto: Kurir, Beta/Aleksandar Stojanović, Zorana Jevtić, Dado Đilas, Nemanja Pančić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : 11 sati traje napad na sajtove Adrija medija grupe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track