STAMENKOVIĆ (DJB) O RUPAMA U SRPSKOM ZDRAVSTVU: I ćorav može da vidi da nam nestaje milijarda!
Foto: Printskrin

narodna skupština

STAMENKOVIĆ (DJB) O RUPAMA U SRPSKOM ZDRAVSTVU: I ćorav može da vidi da nam nestaje milijarda!

Politika -

U okviru današnje skupštinske raspave o izboru Zorana Pašalića za Zaštitnika građana, opozicija je podsetila na neka od pitanja na koja nikada nije dobijen odgovor.

Tako je poslanica DJB Branka Stamenković podsetila je da je Pokret 24 puta postavljao pitanja predsedniku Aleksandru Vučiću, ali nijednom nije dobio odgovor. "Kada će Vučić prestati da krši Ustav tako što će podneti ostavku na mesto predsednika SNS i izaći iz sukoba interesa? Potom pitamo predsedavajuću Maju Gojković, a ovo je 16. put da postavljamo njoj pitanja i takođe nijedan odgovor nismo dobili, kada će doneti plan rada kako bismo predstali da radimo stihijski? Kada će sazvati kolegijum kao što nalaže Poslovnik? Kada će na dnevni red staviti predlog o svojoj smeni kao što je obećala", uputila je Stamenkovićeva.

Ona je potom podsetila da je parlament prošle godine iz ekspozea tadašnjeg premijera Vučića čuo "da 3 i po milijarde evra svake godine potrošimo na zdravstvo", dok kako je navela, "i ćorav može da vidi da nam negde milijarda nestaje". "Brnabić je u svom ekspozeu rekla da ne može da se o tome govori. A pošto Lončar vodi sektor zdravlja, pitamo ga ko ovde obmanjuje javnost? Da li milijarda nestaje ili ne", podvukla je poslanica DJB. Ona je na kraju, iako više puta prekidana povicima iz redova poslanika vladajuće većine, pitala ministra za rad Zorana Đorđevića da li zna da je tokom 3 meseca redovnog jesenjeg zasedanja prošle godine Zakon o radu kršen nebrojeno puta. "On propisuje da radnik ne može da radi duže od 12 sati dnevno, a radnici ovde u restoranu i bifeu skupštine radili su 25 dana duže od 12 sati dnevno", upozorila je Stamenkovićeva.

(Kurir.rs, Foto: Printskrin)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Velika pobeda naših sugrađana! Odloženo prinudno iseljenje samohrane majke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track