ANALITIČAR CVIJETIN MILIVOJEVIĆ: Vučićev predlog nije dijalog o opstanku već o odricanju od Kosova
Foto: Printscreen YouTube

ANALITIČAR CVIJETIN MILIVOJEVIĆ: Vučićev predlog nije dijalog o opstanku već o odricanju od Kosova

Politika -

BEOGRAD - Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je, govoreći o inicijativi predsednika Srbije Aleksandra Vučića za unutrašnjim dijalogom o Kosovu, da to nije dijalog o opstanku Kosova, već dijalog o odricanju od Kosova.

Milivojević je rekao da je jedna od tajni dolaska na vlast Srpske napredne stranke (SNS) u minimizaranju nekih tema koje su bile bitne građanima.

"SNS beži od odgovora na te teme, nikad nismo čuli šta nude kao rešenje za Kosovo, osim što nipodaštavaju sve one pre njih", izajvio je Milivojević.

"Sad traži alibi, ovo je pokušaj za nešto što sledi i za šta je predsednik već doneo odluku - a to je da je prioritet EU, što u prevodu znači pravno obavezujući sporazum sa Kosovom", smatra Milivojević.

foto: PrintScreen

Prema njegovim rečima, normalno bi bilo da građane pitate za šta ste, a ne da odluku koju ste već doneli testirate i tražite alibi tako što uvlačite opoziciju, nacionalne i državne institucije, nevladin sektor.

"Tražite od njih podršku za ono što ste već odlučili. Zašto niste tražili unutrašnji dijalog pre potpisivanja briselskog sporazuma", pita se Milivojević.

Osim tog razloga, on navodi da je protiv unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i zbog toga što bi, kako kaže, to bio monolog, a ne dijalog.

"Zatim, opozicija bi se učešćem u dijalogu samo ugasila jer bi dala alibi. Ozbiljan problem je i kršenje Ustava", ocenio je Milivojević.

Dodao je da treba izabrati ono što je srpski interes, a to je, prema njegovom mišljenju, "da Srbija razmišlja o sebi".

(Kurir.rs/Fonet/N1, Foto: Jutjub Printskrin, Printskrin)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću,konačno si priznao,da je za tebe ljudski život bezvredan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track