DNO DNA: Državna sekretarka u MUP poziva na linč Jankovića
Foto: Damir Dervišagić, Fonet

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ PREŠLA SVE GRANICE

DNO DNA: Državna sekretarka u MUP poziva na linč Jankovića

Politika -

Njeno pismo predstavlja repliku teksta „Ćuruvija dočekao bombe“, kažu u Pokretu slobodnih građana

Državna sekretarka u MUP Biljana Popović Ivković, poput svog šefa ministra policije Nebojše Stefanovića, optužuje za izdajnike sve koje se usude da misle drugačije od režima naprednjaka.

Ona je u svom pismu optužila lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Sašu Jankovića da krši zakon i da je albanski lobista i izdajnik, čime im se po ko zna koji put lepe etikete da su lopovi i izdajnici bez ikakvih dokaza ili sudskih presuda.

Jankovićev Pokret slobodnih građana oglasio se saopštenjem, u kojem ocenjuje skandaloznim saopštenje državne sekretarke u MUP Biljane Popović Ivković.

- Njen tekst predstavlja repliku teksta „Ćuruvija dočekao bombe“. Pošto srpska javnost veoma dobro zna kako je završio Slavko Ćuruvija, očekujemo da ovoga puta policija, u kojoj je zaposlena autorka saopštenja, neće biti na strani mogućih egzekutora - navodi se u saopštenju.

- Posebno smo zabrinuti zbog javnog poziva na linč predsednika Pokreta Saše Jankovića, koji se proglašava izdajnikom i lobistom nezavisnog Kosova - upozorava PSG.

Oni u saopštenju dodaju da u trenutku dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić poziva na unutrašnji dijalog o Kosovu, „njegovi botovi najbrutalnije optužuju Sašu Jankovića i PSG za nešto u čemu su zapravo oni učestvovali i za šta je trebalo davno da odgovaraju“.

Srđan Škoro

DA NIJE OPASNO, BILO BI SMEŠNO

Srđan Škoro iz PSG kaže da bi naklapanja državne sekretarke u policiji Biljane Popović Ivković, da nisu opasna, bila predmet opšte sprdnje u ozbiljnom društvu.

- Nepismena, a dovoljno nadobudna, nije u stanju da napravi razliku između autorskog teksta i belosvesnih SNS saopštenja. Nije joj dovoljno što je Sašu Jankovića lažnim optužbama proglasila izdajnikom, već je analizirala i njegove oči koje ga odaju. Posle sličnog teksta Ćuruvija je ubijen u Beogradu. Biljani Popović Ivković i onima koje stoje iza nje to očigledno nije dovoljno - kaže Škoro.

Kurir / E.K.

Foto: Damir Dervišagić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakao za vikend! Ne izlazite iz kuće ako ne morate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track