HIT! TROJANSKI KONJ: Čeda Jovanović se nudi SNS za gradonačelnika
Foto: Damir Dervišagić

LIDER LDP BI U FOTELJU ŠEFA PRESTONICE

HIT! TROJANSKI KONJ: Čeda Jovanović se nudi SNS za gradonačelnika

Politika -

Jovanović pokušava da stupi u kontakt s ljudima iz vrha vladajuće stranke kako bi sredio da posle izbora za grad, na koje bi išao sam, dobije funkciju prvog čoveka Beograda

Čedomir Jovanović, lider LDP, nudi se Srpskoj naprednoj stranci za gradonačelnika i na sve načine pokušava da stupi u kontakt s ljudima iz njenog vrha, saznaje Kurir.

Izvor Kurira ističe da je upravo sada Jovanović video svoju šansu, jer naprednjaci nemaju kandidata za gradonačelnika, pa je skovao plan da upravo on bude taj koji će uzeti glasove opozicije i tako pomoći SNS.

Napravio plan

- Jovanović se godinama nudi naprednjacima, setite se samo kako je Vučića hvalio na sva usta otkako je SNS došao na vlast 2012. Zbog toga ga naprednjaci i ne napadaju kao ostale opozicionare. Međutim, lider LDP se sada nada da će to moći da kapitalizuje i da mu se smeši mesto u gradskoj vlasti. Hoće da bude gradonačelnik i smatra da bi za naprednjake bio odličan potez da to mesto prepuste nekome ko nije iz SNS. Do sada se dokazalo mnogo puta da bivši dosovci od dolaska SNS na vlast zauzimaju visoke funkcije. Pa i aktuelni gradonačelnik Siniša Mali i menadžer Goran Vesić su potekli iz Demokratske stranke - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- On bi sam izašao na izbore za grad, a smatra da bi, posle konstituisanja gradske skupštine, SNS mogao da ga predloži za gradonačelnika. Prema statutu, gradonačelnik Beograda se ne bira direktno na izborima, nego iz redova odbornika - otkriva izvor Kurira.

Hteo da bude deo vlade

Ovo nije prvi put da se liberal naprednjacima nudi na tacni za partnera. On je 2014. javno predložio lideru SNS da njegov LDP bude deo vlade.

- Mi treba da izgradimo odnos s Vučićem koji će građani razumeti i posmatrati kroz prizmu koristi koju bi društvo imalo od činjenice da smo na vlasti. Vučića pre treba iskoristiti nego srušiti, ako se nema odgovor na pitanje šta dolazi nakon toga. Sa LDP u vladi Zakon o radu bi dobio svoj puni smisao, jer bi iza njega stajao neko kompetentniji od Vulina, a na međunarodnom planu Srbiju bi predstavljao neko ko može da kaže više od „o, sole mio“, poput Dačića - rekao je tada Jovanović.

Čestitao pobedu

Isto tako, posle predsedničkih izbora ove godine, Jovanović je Vučiću čestitao na izbornom rezultatu i udario na Sašu Jankovića, koji je odbio da to uradi, rekavši da je sramota kakva se nikad u Srbiji nije desila što neki predsednički kandidati to nisu učinili.

Niko od naprednjaka, kao ni Jovanović, nisu odgovorili na pitanja Kurira.

Deo opozicije je Jovanovića u više navrata optuživao da je naprednjački trojanski konj.

foto: Dragan Kadić

Sumanuti potez menadžera

GORAN VESIĆ DOVUKAO NAPUKLU CEV U STUDIO DA OPTUŽUJE ĐILASA

Goran Vesić, gradski menadžer, dovukao je juče ujutru u televizijski studio napuklu cev ne bi li „verno dočarao“ koliko je prethodna vlast bila loša. Ovaj omraženi dosovac, a sada vatreni naprednjak, koji se takođe nada mestu gradonačelnika, već uveliko je u kampanji.

- Ovo je cev koju smo izvadili iz potisnog cevovoda na Pinosavi, Belom potoku, postavljena 2008. Ova cev je trebalo da traje 25 godina. E, pa tako su radili ovi bivši stručnjaci koji su vodili grad - Đilas, Šapić. Imamo i cevi koje traju i po 100 godina, pogledajte na šta to liči. Nema kvaliteta. Stavili cevi lošeg kvaliteta - rekao je Vesić demonstrirajući napuklinu na cevi.

Kalkulacije

IZBORI ZA BEOGRAD U JANUARU 2018.

Iako su redovni izbori za novu gradsku vlast predviđeni za mart sledeće godine, u medijima su već pojavile spekulacije da bi predsednik Vučić, šef SNS, mogao da odluči da se izbori održe dva meseca ranije, tačnije u januaru. Pominje se da predsednik na pameti već ima nekoliko imena, a da će izbor SNS biti još veće iznenađenje nego što je bio izbor Ane Brnabić za premijera.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NOVI SKANDALOZNI SNIMCI VUČIĆEVE CENZURE! POSRAMLJENI RADNICI PRIZNAJU DA IM ŠEFOVI NAREĐUJU DA KRIJU KURIR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track