VRANJE: Svečani ispraćaj za kadete i učenike
Foto: Tatjana Stamenković

Dom Vojske

VRANJE: Svečani ispraćaj za kadete i učenike

Srbija -

VRANJE - U Vranju je u Domu vojske organizovan svečani ispraćaj za mladiće i devojke sa područja Pčinjskog okruga koji su primljeni u vojne škole i akademije.

Svečanost je upriličena u organizaciji Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, a na njoj je govorio pukovnik Nenad Marković, načelnik centra. Marković je izrazio veliko zadovoljstvo što je prvi put organizovan ovaj skup uz nadu da će postati redovna praksa.

foto: T.S.

"Centar Ministarstva odbrane Vranje godinama prednjači po broju primljenih kandidata u vojne škole. Tako je i ovog puta. Primljeno je 10 kandidata, i to jedan u Srednju stručnu vojnu školu, trojica u Vojnu gimnaziju, četvorica na Vojnu akademiju i dvoje na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije“, rekao je pukovnik Marković.

On je istakao da očekuje da svi kandidati uspešno savladajuju sve sadržaje obuke i steknu potrebna znanja i veštine, kao i mnogobrojna prijateljstva.

foto: T.S.

Predsednik Skupštine grada, dr Dejan Tričković čestitao je u ime lokaklne samourave mladima na postignutim rezultatima koje su ostvarili na prijemnom ispitu.

"Ostvarili ste veliki rezultat i to je prva prepreka koju ste savladali", rekao je dr Tričković.

foto: T.S.

Učenici i kadeti nakon završetka školovanja steći će diplomu Univerziteta odbrane i stupiće u profesionalnu vojnu službu. Načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane , pukovnik Marković na svečanosti je uručio vojne spomen medalje Tihomiru Tripkoviću za 20 godina rada i Srđanu Đorđeviću za 30 godina provedenih u Centru Ministarstva odbrane u Vranju.

(Kurir.rs/T. S./Foto: T. Stamenković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OD A DO Š: Upoznajte Zemun i Istorijski muzej

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track