TADIĆ PROZVAO MINISTRA ODBRANE DA JE LAŽOV: Istina je da su moje fotografije bile u kasarnama onoliko koliko je Vulin služio u pešadiji!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Odgovor lidera SDS

TADIĆ PROZVAO MINISTRA ODBRANE DA JE LAŽOV: Istina je da su moje fotografije bile u kasarnama onoliko koliko je Vulin služio u pešadiji!

Politika -

BEOGRAD - Istina je da su moje fotografije bile u vojnim objektima, taman onoliko koliko je i Vulin služio pešadiju, izjavio je predsednik Socijademokratske stranke Boris Tadić i istakao da nikada nije naložio da njegove fotografije budu postavljene u institucijama u zemlji, niti je bilo ko prosledio takav zahtev tokom njegovog predsedničkog mandata.

Pravdajući svoj zahtev, koji je protiv pravila službe Vojske Srbije i isključivo u svrhu izgradnje kulta ličnosti Aleksandra Vučića, Vulin koristi kao argument da su tokom mog mandata moje fotografije bile u diplomatskim predstavništvima, naglasio je Tadić u izjavi za medije u ponedeljak uveče.

foto: Fonet

Takva argumentacija, kaže Tadić, je samo još jedan pokušaj obmanjivanja javnosti, jer fotografije šefova imaju diplomatska predstavništva gotovo svih država sveta i to nema nikakve veze sa Vulinovim predlogom da Vučićeve fotografije budu u vojnim objektima.

Fotografije u vojnim objektima unutar same države služe isključivo izgradnje kulta ličnosti i takav predlog je samo još jedan očigledan pokazate? autokratske prirode ove vlasti i nikako ga ne bi trebalo mešati sa uobičajenom praksom fotografija šefova država u diplomatskim predstavništvima u inostranstvu, ocenio je Tadić.

U vreme mog predsedničkog mandata niti je ministar odbrane imao predlog postavljanja mojih fotografija, niti su se one nalazile u vojnim objektima i drugim državnim institucijama u zemlji, naglasio je tadić. Perema njegovom mišljenju, "Vulinov autokratski, idolopoklonički i primitivni predlog je još jedno podvlačenje razlika u političkoj kulturi i karakteru ove vlasti i vlasti pre 2012. godine, pa je svaki pokušaj poređemja samo ukazivanje na suprotnosti".

Ovo je još edan tragikomičan primer politike "ako prođe, prođe", kao što su i konstantne laži o neverovatnom napretku Srbije, dok smo po skoro svim pokazateljima poslednji u regionu, naveo je Tadić.

Ovaj put, dodao je Tadić, Vulin i Vučić u svojim dobro poznatim ulogama Laže i Paralaže, očigledno pokušavaju da zamagle pad proizvodnje u poljoprivredi, građevinarstvu i rudarstvu u predstavi iznošenja laži o mojim sveprisutnim slikama po državnim institucijama. "A istina je da su moje fotografije bile u vojnim objektima, taman onoliko koliko je i Vulin služio pešadiju", poručio je Tadić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Premijerka teška milion evra! Otkriveno šta Brnabićka sve poseduje, a nije prijavila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track