Najnovije vesti

TAČI TRAŽIO ALBANSKE PASOŠE ZA GRAĐANE KOSOVA: Albanski premijer ga oduvao
Foto: EPA

neće ga ni njegovi

TAČI TRAŽIO ALBANSKE PASOŠE ZA GRAĐANE KOSOVA: Albanski premijer ga oduvao

Politika

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je u Prištini od predsednika Albanije Iljira Meta zatražio da se pitanje izolacije građana Kosova uspostavljeno zbog blokade procesa liberalizacije viza reši tako da Albanija dodeli albansko državljanstvo građanima Kosova, na šta je Meta rekao da to nije rešenje.

"Evropska unija je dovela Kosovo u položaj klasične izolacije, posebno po pitanju liberalizacije viza", kazao je Tači na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Albanije Iljirom Metom koji danas boravi na Kosovu.

Meta je na to odgovorio kako "nije rešenje da se primi albansko državljanstvo", već je rešenje da se prevaziđe problem izolacije Kosova.

"Izražavamo neophodnost okončanja izolacije, da ne kažem diskriminacije, građana Kosova", rekao je Meta ocenjujući nepravednim uslovom za liberalizaciju viza ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Tokom današnjeg boravka na Kosovu, albanski predsednik je dočekan sa najvišim državnim počastima, uz počasnu jedinicu garde Bezbednosnih snaga Kosova.

Kosovski predsednik je Metu odlikovao Ordenom nezavisnosti za doprinos i angažovanje albanskog predsednika za slobodu i nezavisnost Kosova.

Meta će se tokom dana sastati sa predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem, premijerom Ramušom Haradinajem i šefom kosovske diplomatije Bedžetom Pacolijem.

(Kurir.rs/Beta)

Foto EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Snaja Zorana Marjanovića jedan od glavnih svedoka! Sumnja se da Milica nešto krije?!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...