GOJKOVIĆKA UZVRAĆA OPOZICIJI: Skupite većinu, pa me smenite
Foto: Zorana Jevtić

Predstavnici opozicije aktivirali stari zahtev

GOJKOVIĆKA UZVRAĆA OPOZICIJI: Skupite većinu, pa me smenite

Politika -

Poslanici pitali i o platama i penzijama, biračima na Vračaru i Zvezdari, prisluškivanju...

Pojedine opozicione stranke opet su juče zatražile smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković. Ona im je poručila da o njenom razrešenju može biti reči, ali tek kad bude postojao dovoljan broj poslanika da tu tačku uvrste u dnevni red.

- I dalje stojim iza toga da ću je staviti na dnevni red čim ta tačka dobije dovoljan broj glasova da se uvrsti u dnevni red - rekla je Gojkovićeva.

Rešetanje

Ona je podsetila i da 30 poslanika koji su uputili zahtev parlamentu ne dođe da glasa za svoj zahtev kad se utvrđuje dnevni red sednice.

- Svakako bih bila uzdržana. Sednici ne bih predsedavala, već bi mi bilo zadovoljstvo da iz poslaničke klupe odgovaram na sva njihova pitanja - poručila je Gojkovićeva. Inače, tokom jučerašnjeg dana narodni tribuni tražili su obaveštenja o tome kad će plate i penzije biti vraćene na nivo pre smanjenja, koliko ima birača upisanih u birački spisak na beogradskim opštinama Vračar i Zvezdara, ali i o prislušnim uređajima i verbalnom sukobu američkog ambasadora Kajla Skata i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Lider SRS Vojislav Šešelj pitao je premijerku Anu Brnabić zašto Vlada Srbije nije ambasadora Skata proglasila personom non grata, pošto je napao Aleksandra Vulina zbog pohvalnih reči nekadašnjem komandantu prištinskog korpusa Vladimiru Lazareviću, koji je, po njegovom mišljenju, bez pravnog osnova osuđen pred Haškim tribunalom.

Kritike

- Srbija treba da zna za čast i dostojanstvo i da uskrati gostoprimstvo Skatu - rekao je Šešelj, dok je poslanik Dveri Ivan Kostić pitao direktora BIA Bratislava Gašića koliko centrala za prisluškivanje postoji u Beogradu i gde se nalaze.

S. Ðurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track