VUČIĆ UZVRAĆA NA OPTUŽBE: Samo se kod nas povećanje plata od 10 odsto smatra malim!
Foto: Dragana Udovičić

Predsednik smatra da su u pitanju neosnovane laži

VUČIĆ UZVRAĆA NA OPTUŽBE: Samo se kod nas povećanje plata od 10 odsto smatra malim!

Politika -

Prosečna plata biće u januaru ili martu sledeće godine 450 evra, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zapitao sve one koji smatraju da je povećanje plata u javnom sektoru od 10 odsto nedovoljan da mu navedu zemlju u kojoj se taj procenat uvećanja smatra malim.

foto: Marina Lopičić

"Nema je... nego samo laž do laži", rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsedavajućim predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, i istakao da ga takve neistine najviše pogađaju i teško mu padaju.

POVEĆANJE: Penzije veće za 1.000, a plate profesora za 4.000 dinara

Kako je objasnio, proteklih godina Vlada je teško radila i ostvarila suficit u budžetu, i onda se javljaju "razni analitičari i profesionalni lažovi" koji iz dana u dan ponavljaju da je povećanje penzija od pet odsto i plata u javnom sektoru od 10 odsto malo i da se očekivalo više.

foto: Vladimir Milovanović

"Moj odgovor je - molim vas, prestanite da lažete", poručio je Vučić i dodao da je slično i kad je u pitanju vojska, jer u vreme dok je bio ministar odbrane nije bilo nijednog aviona MiG-29 koji je mogao da poleti, a sada će ih biti 10.

Vučić je naglasio da podržava rad Vlade Srbije i da je izuzetno zadovoljan njenim radom, samo treba da se nastavi čuvati fiskalna disciplina, pošto je video "da tu ima iskakanja".

VUJOVIĆ O NAJAVLJENOM POVEĆANJU PLATA I PENZIJA: Više od ovoga nije moglo

"Strašno se sekiram zbog toga. Vikao sam poslednjih sedam dana više nego ikad, rekao je Vučić i objasnio da su "neki", koje nije imenovao, dočekali da se vrati staro vreme "žutih" i devedesetih - samo daj, daj daj". Nema daj, poručio je on "nekim" ministima.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Počelo saslušanje svedoka! Ima li sud dovoljno dokaza da je Zoran Marjanović umešan u Jelenino ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track