VUČIĆ I DODIK SAGLASNI: Do kraja godine da ustanovimo granicu između Srbije i BiH
Foto: Printscreen

Sastanak na Andrićevom vencu

VUČIĆ I DODIK SAGLASNI: Do kraja godine da ustanovimo granicu između Srbije i BiH

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

foto: Printscreen

Susret je upriličen u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon razgovora dvojica zvaničnika su održala zajedničku konferenciju za medije.

PREDSEDNIK O ODBRANI INTEGRITETA SRBIJE: Sad mi je jasno zašto stižu dolari da se oslabi Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja godine biti ustanovljena granica izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine. On je rekao da je komisija iz Srbije počela da radi na utvrđivanju granica između dve države i da se nada da će Srbija uskoro imati svoje predloge i saglasnost iz Bosne i Hercegovine.

foto: Printscreen

"Razgovarali smo o Deklaraciji za očuvanje srpskog kulturnog identiteta, na njoj će raditi dekanka beogradskog Filološkog fakulteta Ljiljana Marković, dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, profesor tog fakulteta Mirko Vasiljević, predsednik Matice srpske u Novom Sadu Dragan Stanić i drugi stručnjaci za srbistiku", objasnio je predsednik Srbije.

VUČIĆ O RAZGOVORIMA SA PRIŠTINOM: Srbija ne podržava stvaranje kosovske vojske

U obraćanju novinarima, saglasili su se da je dinamika razvoja saradnje na zajedničkim projektima zadovoljavajuća i održiva, sa akcentom na radovima na mostu Ljubovija-Bratunac.

foto: Printscreen

"Zahvalan sam Srbiji na svemu što čini u ime mira i stabilnosti u regionu, a najviše predsedniku Vučiću na svom zalaganju. Nastavljamo da radimo na deklaraciji. To je dokument koji bi ukazao na potrebu očuvanja srpskog nacionalnog identiteta. Često se na diplomatskom i političkom nivou traži razgovor o BiH, a on je nemoguć. Mi smo pokrenuli inicijativu da sve sudije koje imaju ratnu prošlost danas ne mogu da sude, a u svakom pokušaju da napravimo održive institucije naišli smo na malverazcije Bošnjaka i međunarodne javnosti", oštro je istakao Dodik.

"U razgovoru sa Hojtom Jiom branio sam interese Srbije"

Vučić je istakao da je tokom razgovora sa američkim zvaničnikom Brajanom Hojtom Jiom branio interese Srbije.

foto: printskrin, Printskrin

"Vama mogu da kažem da sam radio čisto i odgovorno i da sam branio interese Srbije", rekao je Vučić.

On je kazao da je na sastanku sa Hojtom Jiom govorio o nezavisnom odlučivanju Srbije i tome da se prvo građani Srbije pitaju za svoju budućnost.

"Ništa od hrvatske nabavke aviona F16"

Vučić je podvukao da ne veruje u tvrdnje hrvatskih medija da će Zagreb nabaviti američke avione F16, i to, kako navode mediji, da bi "završili nedovršeni posao u Banjaluci".

foto: Printscreen

"Ako je neko to ozbiljno mislio, reći ću da nije dovoljno ozbiljan ili odgovoran da razume kakve bi posledice takav pokušaj mogao da ima", rekao je Vučić novinarima.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Printscreen/RTS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Beograd pod policijskom blokadom! Zbog čega je centar grada bio opasna zona?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track