Marko Đurić: Imaćemo najširi tim za Kosovo, nećemo sukobe
Foto: Tanjug

Prva sednica Radne grupe za podršku dijalogu

Marko Đurić: Imaćemo najširi tim za Kosovo, nećemo sukobe

Politika -

On je ocenio da radna grupa treba da podrži predsednika Srbije i Vladu „u jednom od najtežih poslova sa kojima se naša država suočila poslednjih godina“

U Palati Srbija danas će biti održan okrugli sto na kojem će biti i ministarka pravde Nela Kuburović

Predsednik Radne grupe za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o KiM Marko Đurić održao je juče prvu sednicu na kojoj je dogovoreno je da se u narednih nekoliko meseci saslušaju i saberu mišljenja iz najšireg društvenog spektra o ovoj temi.

Đurić je podsetio da predsednik Aleksandar Vučić, koji je inicirao ovaj dijalog, insistira da se on vodi na više nivoa, da bude odgovoran i da ima jasno definisane ciljeve, ali da je jedan od imperativa da bude vođen u okvirima realnog, sa jasno definisanim ciljevima koji vode u budućnost, a ne u sukobe.

Nela Kuburović, foto: Fonet

On je ocenio da radna grupa treba da podrži predsednika Srbije i Vladu „u jednom od najtežih poslova sa kojima se naša država suočila poslednjih godina“.

- Pred nama je zadatak da putem nadležnosti svih resora koji su zastupljeni sagledamo koje su to institucije, društvene grupe i ustanove koje mogu da pomognu Srbiji u jačanju institucionalnog kapaciteta za bavljenje pitanjem KiM - rekao je Đurić.

- Pokušaćemo da podstaknemo i one koji do sada nisu u javnosti iznosili svoje stavove o različitim aspektima kosovsko-metohijskih pitanja - rekao je Đurić i dodao da će rasprava biti „široko postavljena“.

Za danas je u zgradi Palate Srbija zakazan okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM na kome će učestvovati Konferencija pravnih fakulteta, a biće prisutni i ministarka pravde Nela Kuburović, kao i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Kurir / S. Ðurić

Foto: Tanjug, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo ko je srušio alibi Zorana Marjanovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track