PALMA SE ŠOKIRAO U BEČU: Video homosemafore, pa nije hteo da pređe ulicu
Foto: Kurir

nečuveno

PALMA SE ŠOKIRAO U BEČU: Video homosemafore, pa nije hteo da pređe ulicu

Politika -

Predsednika Jedinstvene Srbije i predsednika Poslaničke grupe srpsko - austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Dragana Markovića Palmu, danas je u Beču primio zamenik gradonačelnika Beča i potpredsednik Slobodarske partije Austrije, Johan Gudenus, a lider Jedinstvene Srbije je u glavnom gradu Austrije doživeo šok, kada je na semaforu video sliku dva muškarca.

"Danas kada sam na jednom pesackom prelazu u centru Beča hteo da predjem ulicu, video sam na semaforu oznaku za dva muškarca, a ne muškarca i žene ili porodice. Tada nisam hteo tu da predjem ulicu, a na sledećem semaforu je bilo isto, pa sam otišao u sporednu uilcu da bi došao ovde. Vi znate naš stav o tom pitanju i ne znam da li ste takav semafor u Beču napravili za sve turiste koji dodju ili samo za "evropejce"" upitao je svog domaćina Marković.

foto: Zorana Jevtić

Gudenus je odgovorio da su takve semafore postavila sadašnja gradska vlast u Beču.

"Ova crveno zelena koalicija, koja je još na vlasti u Beču je napravila takve semafore. Oni su radili slične stvari i zadužili Beč za 7 milijardi evra. Dali su 600 miliona evra samo za migrante. 2020 godine će biti izbori za grad Beč i tada ćemo promeniti tu politiku" rekao je Gudenus.

Marković je Gudenusu poklonio značku sa srpskom i austrijskom zastavom, u znak prijateljstva izmedju dve stranke i dve države.

U srpskoj delegaciji bili su i narodni poslanici Dragomir Karić i Đorđe Kosanic, zatim ugledni privrednik Simon Karic, sin Dragomira Karica, vlasnik fabrike aviona iz Kraljeva Milorad Matić, koji proizvodnju seli u Jagodinu, kao i političari i privrednici iz Jagodine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track