Lideri URS u četvrtak u Briselu
Foto: Fonet

EPP

Lideri URS u četvrtak u Briselu

Politika -
Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić i članica Predsedništva URS-a Suzana Grubješić učestvovaće na godišnjem samitu lidera Evropske narodne partije

BEOGRAD- Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić i članica Predsedništva URS Suzana Grubješić učestvovaće na godišnjem Samitu lidera Evropskih narodnih partija (EPP), koji se održava u četvrtak, 28. juna, u Briselu.

Na Samitu će učestvovati predsednici vlada više evropskih zemalja, među kojima Angela Merkel, Marijano Rahoj, Donald Tusk i Fredrik Rajnfelt.

Tema ovogodišnjeg Samita lidera EPP je priprema za predstojeću sednicu Evropskog saveta, koja će biti održana 28. i 29. juna.

Kako se navodi u saopštenju URS, Dinkić i Grubješić će 29. juna imati odvojene sastanke i sa potpredsednikom Evropske komisije Olijem Renom, komesarom za proširenje EU Štefanom Fileom i savetnikom kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost Kristofom Hojzgenom.

G17 Plus, stožerna partija Ujedinjenih regiona Srbije, je pridružena članica Evropske narodne partije. U status posmatrača u ovoj grupaciji G17 Plus je primljena 6. maja 2003. godine, svega pet meseci nakon podnošenja zahteva za prijem u članstvo, što predstavlja presedan u istoriji EPP.

Status G17 Plus unapređen je u pridruženo članstvo 28. juna 2005. godine, što je najviši status koji u EPP može imati organizacija iz zemlje koja nije članica Evropske unije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track