BRNABIĆ: Imamo pozitivne stvari da pokažemo svetu
Foto: Fonet

BRNABIĆ: Imamo pozitivne stvari da pokažemo svetu

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je region zapadnog Balkana sada prepoznat i kao region koji se politički reformiše i ima pozitivne stvari da pokaže i Evropi i celom svetu.

"Region Jugoistočne Evrpe, ili kako ga još nazivaju Zapadnog Balkana, ne samo da se pojavljuje kao region koji ima odlične ekonomske rezultate i polako se ekonomski reformiše u region na koji može da se računa, već i kao region koji se politički reformiše i ima pozitivne stvari da pokaže i Evropi i celom svetu", rekla je Brnabić nakon učešća na uvodnom panelu Konferencije o svetskoj politici (World Policy Conference - WPC), koja se održava u Marakešu.

Brnabić je napomenula da je razgovarala da kolegom premijerom Albanije Edijem Ramom kako Evropa i svet mogu da uče o tome šta se u poslednje tri godine dešava na relaciji Srbija - Albanija.

"O onome što je pokrenuo predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić u svojoj ulozi predsednika vlade i ono što je krenulo da se dešava kao veći dijalog prvi put posle šest decenija. To je nešto što je danas prepoznato",. navela je Brnabić.

Sa Ramom je, kako je dodala, pričala i o tome kakve razlike imaju Srbija i Albanija, kako politički možemo da rešimo naše razlike, i kako pitanje Kosova i Metohije, na koje u potpunosti različito gledamo, može da bude prepreka u našim daljim odnosima, ali i u stabilnosti zapadnog balkana.

Takođe je podsetila na važnost berlinskog procesa, zbog ekonomskog i infrastrukturnog povezivanja zemalja Zapadnog Balkana u okviru EU.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Mama je otišla da trči i nestala je u travi! Ovo je rekla mala Jana o ubistvu pevačice Jelene Marjanović!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track