HIT PRIČA: Marko Đurić i Kancelaraija za KiM reklamira novi CD pevačice Cakane!
Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić

Kancelarija za Kosovo i Metohiju podržala novi folkerkin projekat

HIT PRIČA: Marko Đurić i Kancelaraija za KiM reklamira novi CD pevačice Cakane!

Politika -

Cakana za Kurir navodi da je Kancelarija u njenom CD prepoznala multikulturalnost, a podržali su je, kaže, zato što žele da neguju kulturnu baštinu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koju vodi Marko Đurić, reklamira novi CD folk pevačice Dragice Radosavljević Cakane!

Naime, Cakana je ovih dana za PGR-RTS objavila CD sa izvornim pesmama s Kosova, a u reklami koja ga prati jasno se ističe da je „pokrovitelj izdanja Kancelarija za KiM“. Međutim, iako se stiče utisak da je to pokroviteljstvo podrazumevalo pokrivanje troškova snimanja pesama, u Kancelariji ističu da Cakani nisu dali ni dinara.

- Na inicijativu gospođe Radosavljević, koja je kontaktirala sa sektorom za kulturu Kancelarije za KiM, podržali smo ovaj projekat negovanja kulturne tradicije i očuvanja izvornih pesama. Podrška je isključivo u vidu pokroviteljstva, što znači bez finansijskog učešća Kancelarije - navode oni i dodaju da je Cakana inicirala da deo novca od prodaje tog CD bude doniran deci iz najugroženijih enklava na KiM.

foto: PrintScreen

Cakana za Kurir navodi da je Kancelarija u njenom CD prepoznala multikulturalnost, a podržali su je, kaže, zato što žele da neguju kulturnu baštinu.

- CD nije komercijalan i to je jedan od razloga zbog kojeg su želeli saradnju. Ništa oni ne finansiraju - priča Cakana, koja je i ranije održavala koncerte uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

B. K. - J. C. S. - Foto: Marina Lopičić; Dragan Kadić; PrintScreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! I srpski političari u “Rajskim papirima”!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track